• Șapte presupuși membri ai unei grupări islamiste au fost arestați în Germania. Islamiștii au între 20 și 46 de ani.
  • Parchetul din Karlsruhe transmite că bărbații pregăteau atentate de amploare în Germania în stilul celor organizate de Statul Islamic.
  • Bărbații, originari din Asia Centrală, au ajuns în Germania prin Ucraina, după începerea războiului.

Șapte presupuși islamiști au fost arestați în Germania. Aceștia sunt bănuiți că plănuiau atentate de amploare, fără a avea, pe moment, un proiect concret, transmite parchetul din Karlsruhe. Alți doi prespuși complici au fost arestați în Olanda, scrie Le Figaro.

Suspecții, un turkmen, un kîrgîz și cinci tadjici au ajuns în Germania prin Ucraina, la puțin timp după începerea războiului. Au identificat posibile locuri în care ar fi putut comite atentate și au încercat să își procure arme, fiind în contact cu membri ai grupării Statul Islamic în Khorasan, ramură a grupării teroriste activă mai ales în Afganistan.

„Se pare că simpatizanții Statului Islamic au crezut că ar putea desfășura activități teroriste în țara noastră fără să fie deranjați. Să repereze, să caute ținte, să își procure arme și bani în secret, a spus ministrul de Interne din Renania de Nord Westphalia”, Herbert Raul.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

De asemenea, mai transmite parchetul german, bărbații au o atitudine islamistă radicală și au strâns în Germania bani pe care i-au trimis în afara țării, pentru finanțarea grupărilor islamiste din străinătate. Islamiștii au vârste cuprinse între 20 și 46 de ani și vineri vor fi trimiși în fața unui judecător.

În Olanda, au fost arestați un bărbat de 29 de ani din Tadjikistan și soția lui, o kîrgîză de 31 de ani.

CITEȘTE ȘI

FOTO. Raid la palatul din Sankt Petersburg al lui Evgheni Prigojin. Serviciile de securitate au confiscat peruci, arme și lingouri de aur

A fost desecretizat testamentul lui Berlusconi. Cine administrează averea de 7 miliarde lăsată de magnat

Xi Jinping inspectează forțele militare aflate lângă Taiwan: „Armata trebuie să îndrăznească să lupte, să apere cu hotărâre securitatea națională”