• Olaf Scholz nu permite Ucainei să lovească ținte militare de pe teritoriul rusesc folosind arme furnizate de Germania.
  • Olaf Scholz: Există reguli clare pentru livrările de arme pe care le-am implementat deja.
  • Ministrul italian de externe, Antonio Tajani, a declarat că țara sa se opune ridicării interdicției de a folosi arme occidentale pentru a lovi teritoriul rusesc.

Olaf Scholz nu intenționează să acorde Ucrainei permisiunea de a lovi ținte militare de pe teritoriul rusesc folosind arme furnizate de Germania, relatează UAWIRE.

În timpul unei dezbateri publice de celebrare a celei de-a 75-a aniversări a Legii fundamentale a Germaniei, Scholz a declarat că în prezent există „reguli clare pentru livrările de arme pe care le-am implementat deja” între Berlin și Kiev. „Și ele funcționează. Cel puțin, eu cred că funcționează”, a spus cancelarul.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu publicat vineri, 24 mai, în The Economist, i-a îndemnat pe aliații Ucrainei să „ia în considerare ridicarea unora dintre restricțiile pe care le-au impus în ceea ce privește utilizarea armelor pe care le-au furnizat Ucrainei”. Propunerea lui Stoltenberg a fost susținută de președintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, Anton Hofreiter. „Nu ar trebui să împiedicăm Ucraina să folosească armele furnizate pentru a contracara avioanele de luptă rusești în spațiul aerian rusesc”, a declarat acesta într-un interviu acordat grupului media Funke. Potrivit acestuia, dreptul internațional permite țintirea unor situri militare dintr-o națiune agresoare.

Recomandări

ROMÂNIA ÎNVINGE UCRAINA
A ÎNCEPUT BACALAUREATUL 2024
ISRAELUL MOBILIZEAZĂ REZERVIȘTI
CINE OCUPĂ FUNCȚIILE DE TOP DIN UE
CUM SE ÎNCHEIE SAGA LA S1 SI S2?
CASH SAU LA BANCĂ?

Ulterior, ministrul italian de externe, Antonio Tajani, a declarat că țara sa se opune ridicării interdicției de a folosi arme occidentale pentru a lovi teritoriul rusesc. El a explicat că „instrumentele militare trimise de Italia ar trebui să fie folosite în interiorul Ucrainei”, iar Italia „lucrează pentru pace”.

Citește și