• Oficialii ANCOM vor să implementeze efectuarea de apeluri video și trimiterea de comenzi de către un operator de urgență direct către un vehicul implicat într-un accident.
  • Este vorba despre un proiect care schimbă practic modul în care sunt gestionate fundamental apelurile de la 112.
  • eCall permite date de localizare a vehiculului, dar și imagini surprinse de camerele de bord.

Modul în care comunicăm cu operatorii 112, atunci când avem nevoie de ajutor, s-ar putea schimba radical.

Oficialii ANCOM vor să implementeze efectuarea de apeluri video și trimiterea de comenzi de către un operator de urgență direct către un vehicul implicat într-un accident.

Este vorba despre un proiect care schimbă practic modul în care sunt gestionate fundamental apelurile de la 112.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Schimbarea va fi adusă pentru posibilitatea de funcții noi în ceea ce privește comunicarea cu operatorii serviciilor de urgență pentru că permite implementarea noilor standarde în domeniu, standarde care aduc posiblități precum localizarea mult mai rapidă și mai precisă a celui care cere ajutor dar și conversațiile de tip multimedia, adică conversații text, apeluri video și trimiterea unor fișiere către operator.

Vorbim și despre posibilitatea implementării a ceea ce se numește noua generație de apeluri de tip eCall. E sistemul în care în caz de accident mașina poate apela numărul de urgență.

eCall permite date de localizare a vehiculului, dar și imagini surprinse de camerele de bord, precum și comunicarea de date bidirecțională între operatorii serviciilor de urgență și vehiculul în cauză.

Citește și