Orban spune că Parlamentul dă dovadă de iresponsabilitate: Iar a făcut o nefăcută

Sursă foto: Mediafax/Alexandru Dobre
  • Ludovic Orban acuză Parlamentul că adoptă legi în dezavantajul românilor
  • Premierul le-a cerut miniștrilor din cabinetul său să fie cât mai activi, pentru a preveni „năzdrăvăniile şi populismele”
  • Orban: „Parlamentul iar a făcut o nefăcută. Trebuie să stăm tare în șa”

Premierul Ludovic Orban a acuzat Parlamentul că ”face nefăcute” şi adoptă legi generează cheltuieli pentru care nu mai există resurse. El le-a cerut miniştrilor să fie mai activi în comunicarea publică, să prevină ”toate năzdrăvăniile şi populismele astea”.

”Parlamentul iar a făcut o nefăcută. A trecut o lege şi trebuie să avem grijă. Trebuie să stăm tare în şa, pentru că în fiecare săptămână Parlamentul ne mai toarnă câteva reglementări în care ne mai generează cheltuieli pentru care nu mai există resurse. Parcă vor să ducă România în stare de a nu mai putea să facă faţă plăţilor. Un asemenea gest de iresponsabilitate… Încercaţi să fiţi mai activi în comunicarea publică, să prevenim toate năzdrăvăniile astea, să oprim populismele astea care ne generează o situaţia în care foarte greu vom putea face faţă obligaţiilor generate în Parlament”, a declarat în şedinţa de Guvern premierul Ludovic Orban.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a spus că legea care prevede acordarea despăgubirilor pentru secetă, care a făcut referire şeful Executivului, neavând acceptul Comisiei, nu se va putea aplica niciodată.

Orban i-a cerut lui Oros să ia legătura cu parlamentarii PNL pentru a ataca la CCR legea menţionată.

”La dezbaterea în plen să fie prezenţi miniştri pentru ai convinge pe parlamentari că nu trebuie să voteze ca în an electoral, ci în funcţie de argumente solide”, a conchis Orban.