• Grecia se confruntă cu incendii masive de vegetație din cauza temperaturilor ridicate – în unele regiuni, acestea ajung până la 45 de grade Celsius.
  • România a trimis în ajutor către Grecia peste 100 de pompieri și 22 de autospeciale.
  • Printre ei se află și un tânăr în vârstă de 20 de ani care a plecat în misiune deși părinții s-au temut pentru el, dar au înțeles că acesta își dorește să fie acolo.
  • Pompierii români salvează tot, chiar și sufletele necuvântătoare: „Nu lăsăm pe nimeni în urmă, da?”, au spus pompierii fotografiind o pisică ce se uită speriată în jurul ei.

Grecia se confruntă cu cel mai puternic val de căldură din ultimii zeci de ani. În unele regiuni, temperaturile ajung până la 45 de grade Celsius, motiv pentru care au izbucnit incendii masive.

Situația este dramatică în Grecia din cauza incendiilor de vegetație, iar insula Evia, situată la 200 de kilometri de Atena, a fost devastată de flăcări.

România a trimis peste 100 de pompieri și 22 de autospeciale în ajutor pentru greci.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
EU VARA NU DORM..
INTERSECȚIILE PRIND CULOARE
MERITĂ COACHELLA ORI BA?

Conform declarației lui Raed Arafat, este pentru prima oară când România trimite un modul terestru pentru incendii în afara României.

Grecii au fost impresionați de pompierii români. Aceștia au fost lăudați pentru efortul depus și pentru modul în care se organizează

„Pompierii români au venit în Evia cu motoarele și șenilele lor și au amenjata un sediu independent pe care l-au construit într-o noapte.

Au venit cu surse de alimentare, au ridicat drone și au cartografiat pârâurile și drumurile forestiere. Au calculat vântul și au realizat scenariile de propagare a incendiilor”, a scris Vali Bouligaraki pe Facebook.

Mai mult, pompierii români au fost descriși drept „organizați ca niște furnici”. Grecii au spus despre că „vin de pe altă planetă”.

Poveste alui Andor, pompierul în vârstă de 20 de ani care a plecat în misiunea din Grecia deși părinții lui s-au temut

Andor are 20 de ani, este din Brașov, și este unul dintre pompierii care au plecat să-i ajute pe greci. Povestea lui a apărut într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Andor a povestit că pompierii români vorbesc des cu localnicii și că grecii sunt impresionați de ei. „Chiar ne-au spus că ne consideră de-ai lor”, a mai spus Andor.

Andor a plecat în misiunea din Grecia deși era în concendiu în momentul în care a aflat că echipele din România vor pleca să-i ajute pe greci. Deși părinții lui s-au temut, au înțeles că își dorește să fie acolo.

Pompierii români salvează tot și nu lasă nimic în urmă

Chiar ei spun asta alături de o poză în care apare o pisică slavată de flăcări. „Nu lăsăm pe nimeni în urmă, da?”, spun pompierii români plecați în misiunea din Grecia.