• La acest moment rezultă decesul a doi cetăţeni români şi rănirea a altor patru cetăţeni români în evenimentele recente din Congo.
  • Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a fost întrebat, joi, despre soarta românilor decedaţi în Congo.
  • „Este vorba despre cetăţeni români care se aflau în Republica Congo în baza unor angajamente financiare private şi atunci statul român în afara unei consultanţe consulară normală nu este implicat în niciun fel în acest caz”, a spus Constantin.

Doi români au murit şi alţi patru au fost răniţi în Republica Democratică Congo, a precizat joi Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Într-un comunicat, MAE precizează că monitorizează cu atenţie situaţia, iar la nivelul Celulei de Criză Interinstituţională (CCI) au fost efectuate demersuri pentru verificarea informaţiilor din teren pe canale specifice.

Astfel, potrivit informaţiilor disponibile la nivelul CCI, la acest moment rezultă decesul a doi cetăţeni români şi rănirea a altor patru cetăţeni români în evenimentele recente din Congo.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

MAE recomandă evitarea deplasărilor ce nu sunt necesare în Congo având în vedere că situaţia de securitate din această ţară este extrem de volatilă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a fost întrebat, joi, despre soarta românilor decedaţi în Congo.

„Este vorba despre cetăţeni români care se aflau în Republica Congo în baza unor angajamente financiare private şi atunci statul român în afara unei consultanţe consulară normală nu este implicat în niciun fel în acest caz”, a spus Constantin.

Mai mulţi români, foşti militari, au fost atacaţi de o grupare de rebeli din Congo, miercuri dimineaţa.

Citește și