• Guvernul britanic lansează un nou site web, „Prepare”, pentru a oferi sfaturi și informații despre pregătirea în situații de urgență.
  • Acest site este parte a eforturilor guvernului de a crește rezistența Marii Britanii la diverse amenințări și riscuri, cum ar fi crizele de biosecuritate, inundațiile, penele de curent sau pandemiile.
  • Alimente neperisabile, provizii pentru bebeluși, hrană pentru animale de companie și un kit de prim ajutor sunt printre recomandările esențiale.

Guvernul britanic lansează un site web nou care oferă publicului sfaturi esențiale pentru situațiile de urgență, ca parte a eforturilor guvernului de consolidare a rezilienței Marii Britanii la diverse amenințări, scrie Sky News.

Lanternele, carnea conservată și sticlele de apă sunt doar câteva dintre obiectele pe care guvernul le recomandă oamenilor să le aibă la îndemână, îndemnând publicul să se pregătească pentru situații de urgență.

Viceprim-ministrul Oliver Dowden a prezentat acest nou site web pentru a oferi sfaturi privind protecția împotriva diferitelor riscuri, inclusiv crizele de biosecuritate, inundațiile, penele de curent sau alte pandemii.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

Site-ul „Prepare” încurajează gospodăriile să aibă rezerve de apă îmbuteliată, cu o cantitate minimă de trei litri de apă potabilă pe zi per persoană, recomandând 10 litri pentru un nivel mai confortabil, inclusiv pentru gătit și igienă.

Oamenii ar trebui să aibă și alimente neperisabile care „nu necesită gătit”, cum ar fi carnea conservată, legume și fructe, precum și provizii pentru bebeluși și hrană pentru animale de companie, dacă este necesar.

Site-ul pune accent pe importanța includerii unui deschizător de conserve în pachet, alături de lanterne sau radiouri, șervețele umede și un kit de prim ajutor.

Dowden spune că totul se rezumă la „măsuri de precauție realiste, nu stocare exagerată”, iar site-ul oferă informații practice pentru gospodării pentru a se pregăti eficient și a gestiona amenințările identificate în registrul de risc național al guvernului.

UK plănuiește „o restructurare a rezilienței”

Anul trecut, Dowden a introdus un nou sistem de alertă de urgență care trimite o alertă puternică pe telefoanele mobile, dacă există o amenințare pentru viață în zonă. O sursă guvernamentală a declarat că noul site web face parte din „cea mai mare restructurare a rezilienței din ultimele decenii”.

Programul de „reziliență” va implica și noi instruiri pentru parlamentari și un nou program de modelare a răspunsului la o nouă pandemie.

Programul va implica mii de persoane care vor participa la un exercițiu de pandemie de nivel unu în vara anului viitor.

Guvernul a declarat că sfaturile nu sunt o reacție la o criză imediată, ci pentru ca oamenii să poată fi pregătiți, astfel încât guvernul și serviciile de urgență să se poată concentra mai întâi pe cei mai nevoiași, în caz de urgență.

Citește și