• Focurile din Mijas, în Spania, nu sunt departe de Malaga, o zonă turistică populară.
  • Valul de căldură care a lovit Spania timp de 10 zile s-a soldat cu peste 500 de morți, a declarat miercuri premierul spaniol Pedro Sanchez.
  • Avioanele au aruncat o substanță ignifugă, în timp ce elicopterele fac naveta spre și dinspre coastă, colectând apă de mare pentru a stinge flăcările.

Valul de căldură care a lovit Spania timp de 10 zile s-a soldat cu peste 500 de morți, a declarat miercuri premierul spaniol Pedro Sanchez.

În timpul acestui val de căldură, peste 500 de persoane au murit din cauza acestor temperaturi ridicate, potrivit statisticilor, a declarat Sanchez, referindu-se la o estimare a institutului de sănătate publică bazată pe ratele de mortalitate excesivă.

Spania se luptă, de asemenea, cu mai multe incendii de vegetație. Deși unul din provincia centrală Zamora a fost pus sub control, potrivit guvernului local, două incendii de proporții sunt încă necontrolate în regiunea nord-vestică Galicia. De asemenea, un incendiu din lanțul muntos Gredos se extinde spre est, spre regiunea Madrid, relatează Guy Hedgecoe de la BBC.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?

Focurile din Mijas, în Spania, nu sunt departe de Malaga, o zonă turistică populară. În alte părți ale Spaniei, incendii de vegetație au izbucnit în provinciile Castilla y León, Galicia și Extremadura.

În sudul Spaniei, turiștii aflați pe plaja din Torremolinos au văzut coloane mari de fum ridicându-se pe dealuri. Avioanele au aruncat o substanță ignifugă, în timp ce elicopterele fac naveta spre și dinspre coastă, colectând apă de mare pentru a stinge flăcările.