• Parlamentul European militează pentru reducerea consumului de carne.
  • Totul a început de la un studiu făcut pe 1.000 de britanici.
  • Pe unii i-au speriat etichetele, aproximativ 10% din respondeți spunând că se vor face vegetarieni.

Produsele din carne ar putea avea etichete de avertizare, la fel ca țigările. Parlamentul European, împreună cu mai multe guverne, militează pentru reducerea consumului de carne.

Totul a început de la un studiu făcut pe 1.000 de britanici. Împărţiţi în patru echipe, au primit imagini cu paste cu carne, pește, respectiv paste cu legume şi paste vegane. Trei feluri aveau etichetă de avertizare referitoare la probleme de sănătate, climă, pandemie, iar unul nu avea niciun avertisment.

Pe unii i-au speriat etichetele, aproximativ 10% din respondeți spunând că se vor face vegetarieni. Eticheta cu schimbările climatice ar fi avut cel mai puternic impact, iar cercetătorii explică: un sfert din emisiile globale de gaze cu efect de seră vin din industria cărnii.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Ca alternativă, Comisia Europeană recomandă muştele, greierii, viermii de mătase şi carnea sintetică. România a interzis, însă, recent, carnea de laborator.

Dacă în UK 72% din populație se autoclasifică ca fiind mâncători de carne, în România, ponderea e mai mică față de media uniunii europene.

Citește și