• În ziua în care a fost luat cu asalt Capitoliul, SUA a înregistrat aproape 3.900 de decese din cauza Covid.
  • În spitalele din Los Angeles, dar și din alte zone, nu mai există paturi disponibile la terapie intensivă.
  • Administrarea vaccinurilor se află în SUA cu mult în urma obiectivelor pe care și le-a propus guvernul.

SUA au înregistrat mai multe decese cu coronavirus într-o singură zi decât oricând înainte – aproape 3.900, informează The Guardian. Numărul de infectări este în creștere în aproape fiecare stat al SUA, California fiind deosebit de afectată.

Aproximativ 1,9 milioane de oameni din întreaga lume au murit din cauza coronavirusului, dintre care peste 360.000 numai în SUA, care are mai multe pierderi de vieți omenești decât oricare altă țară, precum și cel mai mare număr de infectări din lume, mai mult de 21 de milioane, potrivit centrului de cercetare al coronavirusului al spitalului Johns Hopkins.

Experții în sănătate avertizează că ianuarie 2021 va fi aspru pentru americani

Luna decembrie a fost pentru America cea mai sumbră de până acum, iar experții în sănătate avertizează că în ianuarie situația ar putea fi și mai rea din cauza reuniunilor de familie și a călătoriilor care au avut loc în perioada sărbătorilor. Administrarea vaccinurilor se află în SUA cu mult în urma obiectivelor pe care și le-a propus guvernul.

Recomandări

ORBAN VS. LEYEN
2025, AN DE FINAL
META „FACE CURAT” ÎN MOLDOVA
THANK YOU, BEYONCE!
CV-UL LA CONTROL
NATO SCHIMBĂ FOAIA

Președintele Trump este criticat pentru că a minimalizat mult timp pericolul pe care îl prezintă virusul și că a dezavuat folosirea măștilor, iar mulți dintre susținătorii săi i-au urmat exemplul.

Așa cum protestatarii de miercuri „au trecut de forțele de ordine și au luat cu asalt Capitoliul, la fel și virusul a fost lăsat să-i depășească pe americani”, a declarat Eric Topol, șeful Institutului Scripps de Cercetare Translațională.