• Regina Elisabeta a Marii Britanii a susținut un discurs în Parlamentul britanic
  • Regina a vorbit de pe tronul din Camera Lorzilor
  • Momentul a marcat începutul oficial al unui nou an parlamentar

Regina Elisabeta a Marii Britanii s-a adresat națiunii. Ea a prezentat prioritățile guvernului în Parlamentul britanic. În discursul de aproape 10 minute, a amintit 30 de legi pe care miniștrii le vor adopta la anul. Noul program include o serie de proiecte preluate din sesiunea anterioară a Parlamentului, încheiată în aprilie.

Prioritatea guvernului nostru este să pregătească o redresare națională post-pandemie. Guvernul va proteja sănătatea națiunii, prin continuarea programului de vaccinare. Pacienții vor primi îngrijiri adaptate și de prevenție, mai aproape de case“, a transmis Regina Elisabeta.

Și pentru că a fost primul eveniment oficial al reginei de la moartea Prințului Philip, apariția ei nu putut trece neobservată. Regina a fost îmbrăcată cu un costum în nuanțe lila și a purtat câteva bijuterii impresionante, printre care un safir vechi de mai bine de 800 de ani.

Uite ce a avut de spus unul dintre experții regali despre ținuta Reginei. „Lila-ul este una dintre culorile în tendințe, dar, în același timp, este una dintre culorile de doliu din cutuma regală. Este una dintre combinațiile de violet și mov-închis. Deci a avut și semnificația aceasta. Dar ea se decide în funcție de vreme, de comoditate și de ceea ce are la dispoziție“, explică Alastair Bruce, expert regal.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
FACI CA TRENUL!
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
NU MAI BĂGA LA GHIOZDAN!