• Eclipsa totală de soare din 8 aprilie va fi prima care va atinge provincia din 1979.
  • Cascada Niagara este declarată unul dintre cele mai bune locuri pentru a o vedea.
  • Primarul din Niagara Falls se așteaptă la cei mai mulți vizitatori pe care orașul său i-a avut vreodată într-o singură zi.

Regiunea canadiană care înconjoară orașul care conține o parte din Cascada Niagara a declarat stare de urgență, în timp ce se pregătește să primească până la un milion de vizitatori pentru eclipsa de soare de la începutul lunii aprilie, conform The Guardian.

Eclipsa totală de soare din 8 aprilie va fi prima care va atinge provincia din 1979, iar Cascada Niagara a fost declarată de National Geographic ca fiind unul dintre cele mai bune locuri pentru a o vedea. Orașul Ontario se află în traiectoria de totalitate, unde luna va bloca în întregime razele soarelui timp de câteva minute.

Primarul din Niagara Falls, Jim Diodati, a declarat la începutul lunii martie că se așteaptă la cei mai mulți vizitatori pe care orașul său i-a avut vreodată într-o singură zi.

Recomandări

IRANUL ATACĂ ISRAELUL
INCENDIU PUTERNIC ÎN BUCUREȘTI
CUM A INVENTAT ZUCKERBERG „POKE”?
BILLIE ȘI LANA AU CÂNTAT LA COACHELLA
PREDOIU INTRĂ ÎN CURSA PENTRU COTROCENI
FLYFREE ZBOARĂ CU 16 ELICE

Municipalitatea regională din Niagara invocă în mod proactiv starea de urgență pentru a se pregăti pentru acest eveniment. Declarația anunțată joi pune în mișcare câteva instrumente de planificare suplimentare pentru a se pregăti pentru această zi, care ar putea implica ambuteiaje majore, solicitări mai mari pentru serviciile de urgență și supraîncărcări ale rețelelor de telefonie mobilă.

Dimineața, eclipsa va ajunge pe coasta mexicană a Pacificului, va traversa în diagonală SUA, din Texas până în Maine, și va ieși în estul Canadei până după-amiaza târziu. Cea mai mare parte a restului continentului va vedea o eclipsă parțială.

Citește și