• „Rugăm hoţii să nu fure după ora 18:00”. Este mesajul reprezentanţilor sindicatului Europol care comentează în mod ironic o decizie a şefilor IPJ Harghita, care au stabilit că poliţiştii vor lucra de luni până sâmbătă, între 06:00 şi 18:00.
  • Europol îi critică pe şefii IPJ Harghita şi susţine că decizia îi va avantaja pe hoţii de lemn din păduri
  • Reprezentanţii Europol au sesizat conducerea Poliţiei Române despre deciziile luate în judeţul Harghita.

Potrivit sindicaliştilor de la Europol, şefii de la IPJ Harghita i-au anunţat pe subalterni că de acum încolo vor munci câte 12 ore, de luni până sâmbătă, între 06:00 – 18:00. În cazul unor urgenţe, poliţiştii vor fi chemaţi de acasă, mai spun reprezentanţii Europol.

Dacă totuşi infractorii vor fi nesimţiţi şi nu vor înţelege că trebuie să opereze exclusiv în intervalul orar de mai sus şi vor fi sesizate spargeri, tâlhării, violuri ş.a.m.d., poliţiştii vor fi chemaţi de acasă să intervină”, scrie în mesajul Europol, postat pe Facebook.

Europol îi critică pe şefii IPJ Harghita şi susţine că decizia îi va avantaja pe hoţii de lemn din păduri.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Acest model de „menegeri”, nu numai că îşi bat joc de poliţiştii care după 12 ore vor trebui să doarmă îmbrăcaţi în uniformă pentru ca atunci când le sună telefonul să ajungă cât mai repede la caz, dar demonstrează că siguranţa cetăţeanului este un deziderat de faţadă. Nu ştim care sunt interesele din spatele acestei decizii sau cine nu vrea poliţişti în serviciu după ora 18:00 şi în weekend, însă suntem convinşi că va fi mare fericire în rândul celor care taie ilegal pădurea şi exploatează materialul lemnos în mod fraudulos, principala îndeletnicire din zonă”, precizează Europol.

Reprezentanţii Europol au sesizat conducerea Poliţiei Române despre deciziile luate în judeţul Harghita.

Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol: „Am primit niște semnale pozitive din parte conducerii Poliției Române și anume că acest program va fi implementat și se va gândi o formă prin care să se asigure serviciul poliției 24 din 24.”

„La acest moment, în raport cu organigrama pe care o avem la nivelul IGPR, care nici această organigramă nu este adaptată realităților și nevoilor operative, avem un deficit de aproximativ 10.000 de polițiști. (…) Din cauza acestui lucru avema aceste situații de excepție în țară, care sunt de neacceptat și anume: polițiștii lucrează 8 sau 12 ore, iar în momentul în care ei ajung acasă sunt în continuarea la dispoziția instituției, pentru că dacă se întâmplă ceva după orele de program, sunt chemați să intervină.”

Poliția locală și ineficiența acestei structuri

Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol: „În realitate, nu face altceva decât să încercă să copieze din drepturile pe care le are poliția cu obligațiile mai subțire, pentru că dacă e o problemă sună și ei la 112 și cer ajutorul poliției. Am avut astfel de situații hilare. Aceste fonduri alocate poliției locale sunt plătite tot din bugetul local. ”