• Rishi Sunak l-a acuzat astăzi pe Boris Johnson că i-a cerut să facă ceva „nepotrivit” în legătură cu acordarea onorurilor parlamentarilor.
  • Sunak a respins amânarea acordării de distincții până la alegerile generale sau promisiunea de a acorda onoruri în viitor.
  • Un raport preliminar care sugerează o suspendare de 20 de zile a fost văzut de către Johnson, motiv pentru care acesta a demisionat din Parlament vineri.

Astăzi, Rishi Sunak a avut un conflict deschis cu Boris Johnson, acuzându-l pe fostul premier că i-a cerut să facă ceva „inadecvat” în ceea ce privește acordarea onorurilor parlamentarilor, scrie Daily Mail.

În timpul unui summit tehnologic desfășurat la Londra, Sunak a abordat subiectul demisiilor recente din Camera Comunelor ale lui Johnson și a doi dintre aliații săi. El a afirmat că nu a fost de acord să treacă peste Comisia de numiri a Camerei Lorzilor prin amânarea acordării de distincții până la alegerile generale sau prin promisiunea de a acorda onoruri în viitor. „Nu am considerat că este corect, iar dacă oamenilor nu le place asta, atunci așa să fie”, a declarat el.

Cu toate acestea, un aliat al lui Johnson l-a acuzat pe Sunak că a „blocat în secret” acordarea de onoruri pentru Nadine Dorries și alții.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Atacul frontal al premierului asupra mult așteptatei liste de onoruri pentru demisia lui Johnson a avut loc în timp ce miniștrii au respins criticile aduse Comitetului pentru Privilegii al Camerei Comunelor, pe care l-au denumit un „tribunal cangur”.

Un grup transpartinic de parlamentari urmează să se întâlnească pentru a finaliza raportul privind acuzațiile conform cărora Johnson ar fi indus în eroare Parlamentul în legătură cu Partygate. Se așteaptă ca concluziile să fie făcute publice chiar astăzi, iar o versiune preliminară a raportului a fost cea care l-a determinat pe Johnson să demisioneze din Parlament vineri.

Citește și: