• Rusia și China se gândesc să amplaseze o centrală nucleară pe Lună.
  • Cele două țări colaborează la Stația Internațională de Cercetare Lunară.
  • China a propus deja o infrastructură de supraveghere folosind tehnologia Skynet.

Planurile de instalare a unei centrale nucleare comune pe suprafața Lunii în următorul deceniu sunt luate în considerare de oficiali ruși și chinezi, a declarat marți șeful agenției spațiale ruse, un proiect care, potrivit acestuia, ar putea permite dezvoltarea unor așezări lunare, pe fondul unor eforturi similare din partea SUA.

Cele două țări colaborează la Stația Internațională de Cercetare Lunară, un complex masiv pe Lună care va fi inaugurat în 2026.

Baza propusă, care va avea o rază de aproape șase kilometri, mai mare decât orice parc tematic Disney, va găzdui oameni de știință care vor studia în profunzime proprietățile Lunii.

Recomandări

UE COOPEREAZĂ CU MOLDOVA
FLACĂRA OLIMPICĂ AJUNGE LA CANNES
CÂȚI BANI FACI DIN YOUTUBE
PIAȚA AUTO CREȘTE ÎN ROMÂNIA
CUM VA FI VREMEA
MERKEL ÎȘI PUBLICĂ MEMORIILE

Borisov a declarat că Rusia este împotriva desfășurării de arme nucleare în spațiu și a adăugat că, în opinia sa, „spațiul ar trebui să fie liber de arme nucleare”, scrie Forbes. Mai multe instituții americane au raportat luna trecută că Rusia plănuia să folosească arme nucleare în spațiu, după ce președintele Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților, Mike Turner, a avertizat cu privire la o „amenințare gravă la adresa securității naționale”.

Armele ar fi fost folosite pentru a ținti sateliți, a relatat ABC News, citând oficiali americani. Oficialii ruși și președintele Vladimir Putin au condamnat afirmațiile, sugerând că planurile de desfășurare a armelor nucleare în spațiu sunt „false”.

Citește și