• Franța, Germania și Italia sunt singurele state membre europene care fac parte din G7.
  • Statele Unite și Marea Britanie susțin victoria Ucrainei în războiul de apărare împotriva Rusiei.
  • Președintele polonez Andrzej Duda a menționat în cadrul discursului în Parlamentul din Kiev că Ucraina are dreptul de a-și decide singură viitorul.

Liderii Uniunii Europene și statele membre din G7 fac apeluri la pace în condiții neclare.

Asta ar putea afecta suveranitatea statului ucrainean.

Președintele polonez Andrzej Duda a menționat în cadrul discursului din Parlamentu din Kiev că Ucraina are dreptul de a-și decide singură viitorul. Iar comunitatea internaţională trebuie să îi ceară Rusiei să se retragă complet din Ucraina.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Polonia este un avocat puternic al unor sancţiuni mai dure împotriva Rusiei şi a fost vocală în susţinerea acordată Ucrainei în demersul său de a adera la UE.

Cum vede Italia pacea: încetarea focului în Ucraina; demilitarizarea liniei frontului sub supravegherea ONU; negocieri privind statutul Ucrainei; aderarea la UE; ne-aderarea la NATO; Crimeea și Donbas vor avea autonomie deplină; suveranitatea asupra regiunilor va aparține Kievului; încheierea unui acord multilateral privind pacea și securitatea în Europa.

Kievul a exclus orice acord de pace care ar implica cedarea de teritorii şi a respins apelurile la un armistiţiu care ar implica rămânerea forţelor ruse în zonele pe care le-au ocupat, afirmând că asta nu ar face decât să dea timp Moscovei pentru a-şi reface forţele.