• Rusia a bombardat din nou porturile Ismail și Reni de la granița României, care au distrus infrastructura portuară a Ucrainei.
  • Florin Jipa: România este singura țară NATO care are și o flotilă a Dunării fluvială, deci ar putea să ducă acolo nave fluviale pentru protejarea localităților.
  • SUA au anunțat un ajutor militar de 1 miliard de dolari, care conține, inclusiv proiectile cu uraniu sărăcit pentru tancurile Abrams.

Rusia a bombardat din nou porturile Ismail și Reni de la granița României, care au distrus infrastructura portuară a Ucrainei. Între timp,  SUA au anunțat un ajutor militar de 1 miliard de dolari, care conține sisteme antiaeriene și muniție, inclusiv proiectile cu uraniu sărăcit pentru tancurile Abrams. Orașele Moscova și Rostov pe Don, unde e comandamentul Districtului Militar Sud, au fost atacate cu drone.

Este prima dată când SUA trimite muniții perforante în Ucraina, deși Marea Britanie a făcut-o deja. Obuzele americane vor înarma tancurile Abrams pe care SUA urmează să le furnizeze în lunile următoare.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Florin Jipa, editor șef la Monitorul Apărării și Securității, a vorbit la Aleph News despre cele mai noi detalii de pe front: „În această dimineață oamenii au filmat exploziile de la Izmail. Acolo nu se aud sirenele sau bombardamentele, iar suflul exploziilor le zdrăngăne geamurile caselor, deci este clar că oamenii sunt îngrijorați”.

„România este singura țară NATO care are și o flotilă a Dunării fluvială, deci ar putea să ducă acolo nave fluviale pentru protejarea localităților. Sunt doar câteva sate între Galați și Chilia, deci nu ar fi un efort foarte mare”, a mai adăugat Florin Jipa.

Citește și: