• Volodimir Zelenski a numit luni retragerea Rusiei din Herson ca fiind „începutul sfârşitului războiului” , în timp ce a lăudat soldaţii şi a făcut selfie-uri cu ei în oraşul recent eliberat din sudul ţării.
  • Recucerirea Hersonului după o ofensivă zdrobitoare care a forţat Rusia să-şi retragă forţele din oraş a fost unul dintre cele mai mari succese ale Ucrainei.
  • Zelenski s-a plimbat luni pe străzile oraşului, la doar câteva ore după ce a avertizat, în discursul său video, asupra capcanelor şi minelor lăsate în oraş de ruşi înainte de retragerea lor.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a numit luni retragerea Rusiei din Herson ca fiind începutul sfârşitului războiului” , în timp ce a lăudat soldaţii şi a făcut selfie-uri cu ei în oraşul recent eliberat din sudul ţării.

Recucerirea Hersonului după o ofensivă zdrobitoare care a forţat Rusia să-şi retragă forţele din oraş a fost unul dintre cele mai mari succese ale Ucrainei în războiul care durează deja de nouă luni şi o lovitură dură pentru Kremlin.

Zelenski s-a plimbat luni pe străzile oraşului, la doar câteva ore după ce a avertizat, în discursul său video, asupra capcanelor şi minelor lăsate în oraş de ruşi înainte de retragerea lor.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

În Herson, el a oferit medalii soldaţilor ucrainieni într-o piaţă centrală şi a făcut poze cu aceştia.

De asemenea, imaginile video îl arată cum salută locuitorii care îi fac cu mâna de la fereastre şi strigă Glorie Ucrainei!” . Răspunsul Glorie eroilor!” a venit înapoi din partea grupului lui Zelenski, format din soldaţi şi nu numai.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat luni să comenteze vizita lui Zelenski la Kherson, spunând doar că ştiţi că este teritoriul Federaţiei Ruse  .