• Piețele din sectorul 4 al Capitalei se redeschid de azi
  • În România, sunt peste 500 de piețe agroalimentare
  • La un trafic mediu de 10.000 oameni/zi, vânzările ajung la 500.000 lei zilnic.

De azi, oricine poate cumpăra din nou legume proaspete. Piețele încep să se redeschidă rând pe rând în București. Asta după ce mai mult de trei săptămâni piețele au fost închise la interior, iar micii producători se plângeau că trebuie să își vândă marfa în frig.

Ai de unde alege, atât timp cât te afli prin sectorul 4 al Capitalei. Daniel Băluță, primarul acestui sector, a anunțat că de azi, de la primele ore ale dimineții, producătorii de fructe și legume de sezon își vor vinde marfa la tarabele amenajate în interioriul piețelor. Iar în sectorul 4, sunt vreo 300 de tarabe”, a informat Teona Tomoioagă, corespondent Aleph News.

Motivele pentru care piețele au fost redeschise chiar în acest weekend pot fi speculate.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ori o punem pe seama perioadei de campanie electorală, ori autoritățile chiar s-au gândit la pierderile zilnice pe care economia noastră le întregistrează și atunci când piețele sunt închise. Asta pentru că, reamintesc, România are în total 514 pieţe agroalimentare. 50% dintre legumele românești se vând în piețe. Doar 20% din producție ajunge în supermarketuri. Iar producția de fructe și legume românești la noi este de aproape 5 milioane de tone anual”, a mai spus corespondentul Aleph News.

Producția anuală de fructe și legume la noi în țară este de aproape 5 milioane de tone. În 2019, țara noastră a produs 3,5 milioane de tone de legume, și aproximativ 1,5 milioane de tone de fructe.