• Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, este tratat de miercuri la terapie intensivă.
  • „Este de piatră, așa că va reuși și de data aceasta”, a declarat, miercuri seară fratele mai mic al lui Berlusconi, Paolo.
  • Partidul Forza Italia al lui Berlusconi face parte din coaliția de dreapta a premierului Giorgia Meloni.

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost diagnosticat cu leucemie, a declarat joi o sursă apropiată subiectului, confirmând un raport al cotidianului Corriere della Sera, scrie CNN. În vârstă de 86 de ani, Berlusconi este tratat de miercuri la terapie intensivă într-o unitate cardiacă a spitalului San Raffaele din Milano, după ce a suferit probleme respiratorii.

„Am vorbit în această dimineață cu profesorul Zangrillo, medicul personal al fostului prim-ministru, și mi-a spus că a petrecut o noapte liniștită, starea lui este stabilă”, a declarat ministrul de Externe și vicepremierul Antonio Tajani pentru televiziunea de stat RAI.

Partidul Forza Italia al lui Berlusconi face parte din coaliția de dreapta a premierului Giorgia Meloni, deși fostul premier nu are niciun rol în guvern.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

Berlusconi, care și-a făcut avere din televiziunea comercială, a suferit crize repetate în ultimii ani și a ieșit din același spital chiar săptămâna trecută. „Este de piatră, așa că va reuși și de data aceasta”, a declarat, miercuri seară fratele mai mic al lui Berlusconi, Paolo, la ieșirea din spital.

Pe lângă influența sa de durată asupra politicii italiene, grupul holding al familiei Fininvest al lui Silvio Berlusconi păstrează controlul asupra afacerii de difuzare MediaForEurope. În 2021, a fost internat pentru tratament pentru simptomele COVID-19 lung, potrivit biroului de presă al partidului său Forza Italia. De asemenea, a petrecut timp în spital anul precedent după ce a contractat virusul și a avut o serie de alte probleme de sănătate, inclusiv o intervenție chirurgicală pe inimă în 2016 pentru a înlocui o valvă aortică.

Citește și: