• Sindicat Europol: Polițiștii din Capitală, chemați de acasă, de „dragul” lui Cîțu
  • Sindicaliștii de la Europol spun că acest lucru s-a întâmplat după ce premierul s-a plâns că nu i-a mai văzut pe polițiști amendând oameni
  • Mai mult, sindicaliștii acuză că polițiștii au fost delegați împotriva voinței lor

Sindicatul Europol susține că vineri toți polițiștii din Capitală au fost chemați de acasă și le-au fost suspendate zilele de repaus și timpul de refacere. Acestora li s-ar fi comunicat că vor intra în serviciu și sâmbătă și duminică „de <dragul> lui Cîțu”.

Sindicaliștii de la Europol spun că acest lucru s-a întâmplat după ce premierul s-a plâns că nu i-a mai văzut pe polițiști amendând oameni.

„Toți polițiștii au fost chemați de acasă și li s-au suspendat zilele de repaus și timpul de refacere a capacității de muncă. Fără nicio explicație și fără să li se prezinte înscrisuri, polițiștilor din Capitală, care au lucrat deja în această săptămână li s-a comunicat <telefonic> de către șefi că vor intra în serviciu și sâmbătă și duminică de <dragul> lui Cîțu. După ce premierul a declarat aseară la un post tv că i se pare că polițiștii <s-au retras> și nu prea i-a mai văzut că amendează oameni, slugărnicia politică a determinat această măsură heirupistă care nu are nicio justificare și eficiență”, au postat reprezentanții Sindicatului Europol vineri seara pe Facebook.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META

Mai mult, aceștia acuză că polițiștii au fost delegați împotriva voinței lor: „polițiști de frontieră de la Aeroportul Otopeni, care nici măcar nu au competență de a aplica sancțiuni la Legea 55/2020, și au fost trimiși să patruleze prin marile magazine pentru a speria oamenii”.

Sindicaliștii denunță „modul abuziv” în care s-a procedat și spun că unora dintre polițiști „nu li s-au înmânat actele administrative în baza cărora aceștia să îndeplinească sarcini pe care nu le au în fișa postului, respectiv să fie pe post de sperietoare și să amendeze populația”.