• Casa Albă a postat miercuri noile declarații fiscale ale președintelui Americii și ale soției acestuia.
  • Joe și Jill Biden au câștigat mai puțin în 2022, în comparație cu anul 2021.
  • Venitul lor se apropie de 580.000 de dolari.

Președintele Joe Biden și prima doamnă, Jill Biden, au câștigat aproape 580.000 de dolari în 2022, mai puțin decât în anul precedent, potrivit noilor declarații fiscale publicate marți de Casa Albă, scrie CNN.

Casa Albă a publicat, de asemenea, declarațiile fiscale care arată că vicepreședintele Kamala Harris și al doilea domn, Doug Emhoff, au câștigat 457.000 de dolari anul trecut, o scădere semnificativă a veniturilor lor din 2021, atunci când au vândut o reședință.

Președintele și prima doamnă au plătit anul trecut 170.000 de dolari pentru impozitele federale din Delaware și Virginia. Din această sumă, ei au datorat 138.000 de dolari guvernului federal, ceea ce a dus la o rată a impozitului pe venit de aproape 24%.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Veniturile lor comune veneau în principal din salariul anual de 400.000 de dolari al președintelui, stabilit de Congres, împreună cu pensiile. Cei doi au câștigat 5.000 de dolari de la corporațiile S – CelticCapri Corp. și Giacoppa Corp. Veniturile de la aceste firme au scăzut semnificativ față de anul precedent (aproape 62.000 de dolari).

Prima doamnă a câștigat 82.000 de dolari, fiind profesor la Northern Virginia Community College. Soții Biden au donat 20.000 de dolari către diferite organizații caritabile în 2022, inclusiv către Beau Biden Foundation, asociație numită după fiul regretat al președintelui, care are ca scop protejarea copiilor de abuzuri.

Alte organizații către care cuplul a donat ar fi Tragedy Assistance Program for Survivors, un grup care oferă sprijin familiilor de militari îndurerate, precum și St. Joseph on the Brandywine, o biserică catolică pe care soții Biden o frecventează în Wilmington, Delaware.

Declarațiile din 2022 sunt în mare parte în concordanță cu impozitele depuse cu un an înainte, când soții Biden au câștigat 611.000 dolari și au plătit 150.000 de dolari din impozitul federal pe venit cu o rată de 24,6%.

Casa Albă a restabilit practica de a publica declarațiile fiscale ale președintelui și vicepreședintelui, într-o dovadă de transparență, după ce aceasta a fost evitată de administrația Trump.

„Demonstrându-și încă o dată angajamentul de a fi transparent cu poporul american în ceea ce privește finanțele comandantului-șef, președintele Biden a publicat cele mai multe declarații de impozit dintre toți președinții în timpul mandatului”, a declarat Casa Albă.

După șase ani, impozitele fostului președinte Donald Trump, inclusiv cele din perioada în care a fost la Casa Albă, au fost făcute publice prin intermediul Comisiei pentru căi și mijloace din Camera Reprezentanților.

Acestea au arătat că fostul președinte a plătit foarte puțin impozit federal pe venit în primul și ultimul an al președinției sale și că a suferit pierderi uriașe care au contribuit la limitarea facturii sale fiscale.

Citește și