• Numărul deceselor cauzate de Covid-19 în SUA a trecut miercuri de 250.000.
  • Al treilea val de coronavirus pune o presiune imensă asupra sistemului de sănătate.

În Statele Unite, peste 250.000 și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu cu virusul SARS-CoV-2, potrivit unui bilanț Reuters. Cu două zile în urmă, s-au înregistrat 1.707 decese. Totodată, numărul de persoane spitalizate cu Covid-19 a crescut la cel puțin 78.630 până miercuri după-amiază, cel mai mare vreodată pentru o singură zi în timpul pandemiei.

Guvernatorii și oficialii locali au adoptat o serie de măsuri în ultimele zile pentru a încerca să diminueze creșterea numărului de cazuri de infectare.

New York-ul, rămâne „lider” la capitolul decese

Peste o medie de șapte zile, Statele Unite raportează 1.176 decese zilnice, mai mult decât media zilnică a deceselor combinate în India și Brazilia, cele mai afectate țări.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?

America a raportat un total de aproximativ 11,4 milioane de cazuri de la începutul pandemiei și rămâne singura țară care a înregistrat mai mult de 10 milioane de cazuri. New York, care a fost primul epicentru major al coronavirusului în SUA în martie și aprilie, rămâne statul cu cel mai mare număr total de decese de la începutul pandemiei – peste 33.000.