• 18% dintre respondenţi au precizat că la parlamentare opţiunea lor va fi aceeaşi ca în urmă cu patru ani.
  • 8% au spus că nu au luat o decizie.
  • 1% au declarat că nu vor vota, iar 8% nu au vrut să răspundă.

Tinerii din România vor o schimbare. 65% dintre cei cu vârsta mai mică de 35 de ani sunt deschiși să voteze altfel decât în trecut și să-și facă auzită vocea prin vot. Cel puțin asta reiese din studiul sociologic lansat la inițiativa Tinerii Votează, împreună cu Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie. Alex Manda, inițiatorul proiectului, spune că anul acesta sunt 4,6 milioane de tineri votanți români, care au puterea de a schimba lucrurile în țară.

18% dintre respondenţi au precizat că la parlamentare opţiunea lor va fi aceeaşi ca în urmă cu patru ani, în timp ce 8% au spus că nu au luat o decizie, 1% au declarat că nu vor vota, iar 8% nu au vrut să răspundă.

„9 din 10 tineri români ne spun că nu au încredere în parlament și în guvern, iar 95% dintre tineri spun că nu au încredere în partidele politice. Acest fapt este datorat dezamăgirii continue și încălcării promisiunilor pe care partidele le-au făcut tinerilor. Faptul că în agendele partidelor nu se găsesc soluții la problemele reale ale tinerilor ne aduce în situația în care tinerii spun că nu mai au încredere în partide, în parlament, în guvern”, a explicat Alex Manda, inițiatorul proiectului, la Aleph News.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?

36% dintre respondenţi consideră că în 2024 alegerile prezidenţiale vor fi cele mai importante, în timp ce 20% au indicat alegerile locale, 24% s-au referit la cele parlamentare, iar 8% au optat pentru europarlamentare.

Citește și