• Ministerul Palestinian al Sănătății a declarat că cel puțin 3 palestinieni au fost uciși și alți peste 20 au fost răniți în raidul în curs.
  • Forțele de Apărare Israeliene au declarat că lovesc „infrastructura teroristă din zona Jenin”.
  • Videoclipurile publicate pe rețelele sociale au arătat fumul care se ridică dintr-un bloc rezidențial.

Armata israeliană a lansat o operațiune militară masivă în tabăra Jenin din nordul Cisiordaniei care a început cu mai multe lovituri de drone, scrie BBC. Videoclipurile publicate pe rețelele sociale au arătat fumul care se ridică dintr-un bloc rezidențial.

Ministerul Palestinian al Sănătății a declarat că cel puțin trei palestinieni au fost uciși și alți peste 20 au fost răniți în raidul în curs. Forțele de Apărare Israeliene au declarat că lovesc „infrastructura teroristă din zona Jenin”. „Nu vom sta inactiv în timp ce teroriștii continuă să facă rău civililor care folosesc tabăra Jenin ca ascunzătoare”, au spus aceștia, adăugând că tabăra este o „fortăreață teroristă”.

Sursă: BBC

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?

Batalionul Jenin, o umbrelă militară care include bărbați înarmați din grupurile palestiniene Fatah, Hamas și Jihadul Islamic, a declarat: „Vom lupta cu forțele de ocupație până la ultima suflare și glonț și lucrăm împreună și unificați din toate facțiunile și formațiunile militare.”

Zeci de palestinieni înarmați și mascați au fost dislocați pe aleile lagărului

Ahmed Zaki, un rezident al lagărului, a declarat că „acele coloane de vehicule ale armatei israeliene au pătruns la marginea lagărului de pe mai multe străzi”. Soferul de ambulanță palestinian Khaled Alahmad a spus: „Ceea ce se întâmplă în tabăra de refugiați este un adevărat război”.

Sursă: BBC

„Au fost lovituri din cer care au vizat tabăra, de fiecare dată când conducem în jur de cinci până la șapte ambulanțe și ne întoarcem plini de oameni răniți”, a spus el pentru Reuters.

Luna trecută, armata israeliană a ucis cel puțin șase palestinieni în timpul unui raid în tabăra Jenin, pentru prima dată în ultimii ani când a folosit elicoptere de atac în Cisiordania. Șapte soldați israelieni și ofițeri de poliție de frontieră au fost răniți în acel atac.

Citește și