• Donald Trump a calificat acuzația federală împotriva sa drept ,,ridicolă și lipsită de temei” , în prima sa apariție publică de la anunțarea acuzațiilor.
  • Un rechizitoriu de 37 de capete de acuzare făcut public vineri îl acuză că a păstrat documente sensibile la proprietatea sa de la Mar-a-Lago.
  • Acestea sunt primele acuzații federale formulate vreodată împotriva unui fost președinte american.

Fostul președinte american Donald Trump a calificat acuzația federală împotriva sa drept ,,ridicolă și lipsită de temei” , în prima sa apariție publică de la anunțarea acuzațiilor, scrie BBC.

Un rechizitoriu de 37 de capete de acuzare făcut public vineri îl acuză că a păstrat documente sensibile la proprietatea sa de la Mar-a-Lago.

Acuzația reprezintă o ,,interferență electorală” din partea FBI și a departamentului de justiție ,,corupt” , a declarat el sâmbătă.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Donald Trump a negat că ar fi comis vreo infracțiune.

Trump a fost acuzat de manipularea necorespunzătoare a sute de documente clasificate, inclusiv unele despre secrete nucleare și planuri militare ale SUA.

Acuzația l-a acuzat că a păstrat dosarele la Mar-a-Lago, proprietatea sa din Florida, într-o sală de bal și într-un duș.

Se susține că a mințit anchetatorii și a încercat să obstrucționeze ancheta privind gestionarea documentelor.

Acestea sunt primele acuzații federale formulate vreodată împotriva unui fost președinte american.

Într-un discurs ținut sâmbătă la o reuniune a Partidului Republicii din Georgia, Trump a declarat: ,,Trișează, sunt corupți, sunt corupți – acești criminali nu pot fi recompensați, trebuie înfrânți” .

El a adăugat că de fiecare dată când zboară deasupra unui ,,stat albastru” – unul controlat de democrați – primește citații.

Trump a calificat punerea sub acuzare drept o ,,farsă” a ,,establishmentului politic corupt” . Este o ,,glumă” și o ,,parodie” , a spus el.

Donald Trump, care candidează din nou la Casa Albă în 2024, a reacționat anterior cu furie la punerea sub acuzare, numind-o o ,,înșelătorie” motivată politic.

De asemenea, el a susținut că ,,nu avea nimic de ascuns” și că a furnizat documentele ,,deschis” .

Consilierul special Jack Smith, care a supravegheat ancheta, a declarat: ,,Nu am avut nicio legătură cu acest caz: Avem un singur set de legi în această țară, iar acestea se aplică tuturor” .

În timp ce începe să se creeze un impuls către alegerile din 2024, Trump va vorbi la o convenție a Partidului Republican din Columbus, Georgia, înainte de a se deplasa la un alt eveniment al Partidului Republican din Greensboro, Carolina de Nord, unde este programat să vorbească la ora 18:00 EDT (22:00 GMT).

El este în prezent favorit pentru nominalizarea republicană din 2024.

Fostul său vicepreședinte Mike Pence – care săptămâna aceasta l-a criticat dur pe fostul său șef atunci când și-a anunțat propria candidatură la președinție – a luat cuvântul la evenimentul din Carolina de Nord, deși nu se așteaptă ca cei doi să se intersecteze.

Georgia va fi probabil un câmp de luptă cheie în cursa pentru Casa Albă și este locul unde Trump a pierdut la limită în fața actualului președinte Joe Biden în 2020.

Oficialii din acest stat analizează în prezent dacă Trump a încălcat legea atunci când i-a cerut secretarului de stat din Georgia, Brad Raffensperger, să ,,găsească” numărul exact de voturi de care avea nevoie pentru a întoarce votul în favoarea sa.

Citește și

Zelenski recunoaște pentru prima dată că Ucraina a început contraofensiva. Mesajul său pentru Putin

Cei patru frați dispăruţi în jungla amazoniană au fost găsiţi în viaţă după 40 de zile. Președintele Columbiei: „Un exemplu de supraviețuire”

Bărbatul care a înjunghiat mai mulți copii în Franța, arestat preventiv pentru „tentativă de omor” . Victimele, în afara pericolului