• Atacatorul care a înjunghiat patru copii într-un loc de joacă a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor, dar nu este bănuit de terorism.
  • A refuzat să răspundă la vreo întrebare în timpul interogatorului. Victimele, în afara pericolului.
  • Bărbatul a mers în Franţa în urmă cu opt luni după un refuz de naturalizare în Suedia, unde locuia, au declarat pentru AFP fosta lui soţie şi mama sa.

Refugiatul sirian care a înjunghiat şase persoane, între care patru copii de vârstă mică, într-un parc din Annecy, un oraș din Alpii francezi, a fost arestat preventiv, a anunţat sâmbătă procuroarea Line Bonnet -Mathis, scrie Le Monde.

Bărbatul a fost inculpat pentru „tentative de omor” şi „rebeliune cu armă”, scrie Daily Mail.

Abdalmasih H „nu a dorit să vorbească” , atât în timpul arestului de 48 de ore, cât şi în faţa celor doi judecători de instrucţie însărcinaţi cu ancheta, a declarat procuroarea în cadrul unei conferinţe de presă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Sirianul, înarmat cu un cuţit, a atacat joi în jurul orei locale 09:45 (07:45 GMT) mai mulţi copii în vârstă de aproximativ 3 ani care se aflau într-un parc din apropierea lacului Annecy.

Sirianul care a înjunghiat patru copii într-un parc din Franța a fost arestat preventiv

Potrivit identităţii declarate de către agresor, acesta este de naţionalitate siriană, solicitant de azil şi nu era cunoscut ca având antecedente penale.

Bărbatul a mers în Franţa în urmă cu opt luni după un refuz de naturalizare în Suedia, unde locuia, au declarat pentru AFP fosta lui soţie şi mama sa.

Procurorii au declarat că atacul nu este considerat ca având legătură cu terorismul, dar că autoritățile continuă să investigheze dacă atacatorul are legături cu vreo grupare teroristă.

Citește și

Papa Francisc va lipsi de la rugăciunea de duminică. Care este starea de sănătate a Suveranului Pontif după operație

A recunoscut guvernul SUA deținerea unei „nave spațiale extraterestre”?

Novak Djokovic, huiduit la Roland Garros, după ce a cerut pauză pentru toaletă: „Nu-mi pasă”