• Fostul președinte împărtășește o imagine generată de inteligența artificială după ce imaginile cu arestul deepfake au fost vizualizate de 5 milioane de ori.
  • Imaginea îl arăta pe Trump în genunchi, cu mâinile încrucișate și capul plecat.
  • Fotografiile au fost generate de Eliot Higgins, fondatorul centrului de investigații cu sursă deschisă Bellingcat.

Donald Trump a împărtășit o imagine generată de AI cu el însuși rugându-se, după ce mai multe astfel de imagini cu fostul președinte fiind arestat și fugind de autorități au devenit virale pe rețelele de socializare, scrie Independent.

Trump, care a declanșat un ciclu de știri prin faptul că a stârnit temeri legate de inculparea sa de către Tribunalul districtual din Manhattan, a redistribuit o imagine cu el însuși rugându-se solemn. Imaginea îl arăta pe Trump în genunchi, cu mâinile încrucișate și capul plecat.

Fotografia partajată de Trump fără niciun context era o captură de ecran de la un utilizator numit Siggy Flicker”, care avea o legendă pe care scria rugați-vă pentru acest om”. Trump pare să se implice în distracția de a împărtăși fotografii cu el însuși, după ce mai multe dintre ele au apărut online și l-au arătat pe fostul președinte zbătându-se în timp ce era arestat de autorități și chiar fugind de acestea.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Fotografiile au fost generate de Eliot Higgins, fondatorul centrului de investigații cu sursă deschisă Bellingcat, care a folosit un instrument de generare de artă AI în timp ce a dat mesajul: „Donald Trump căzând în timp ce era arestat”.

„Făcând poze cu Trump arestat în timp ce aștepta arestarea lui Trump”, scrisese el în timp ce împărtășea imaginile. Fotografiile evenimentului care nu s-a întâmplat niciodată în realitate au fost vizualizate de aproape 5 milioane de ori.

Noua imagine împărtășită de fostul președinte pare, de asemenea, incredibil de reală la prima vedere, dar semnele deficiențelor tehnologiei inteligenței artificiale devin evidente la o privire mai atentă asupra mâinilor, pantofilor și oamenilor din jurul lui fostului președinte.

Citește și: