• Fostul președinte s-a impus la o distanță de 20 de puncte procentuale.
  • „Joe Biden distruge țara”, a susținut republicanul.
  • Donald Trump a lăudat „unitatea” partidului său după rezultatul de sâmbătă.

Republicanul Donald Trump este cu un pas mai aproape de nominalizarea la prezidențiale după o victorie categorică, obținută sâmbătă, în fața contracandidatei Nikki Haley în Carolina de Sud.

Potrivit BBC, fostul președinte s-a impus la o distanță de 20 de puncte procentuale, reușind a patra sa victorie consecutivă. Trump nu a menționat numele rivalei interne în timpul celebrării victoriei, îndreptându-și atenția, în schimb, către alegerile generale din noiembrie.

„Joe Biden distruge țara”, a susținut republicanul despre actualul președinte. Donald Trump a lăudat „unitatea” partidului său după rezultatul de sâmbătă, ținând să remarce: „Nu a existat niciodată un asemenea spirit. Nu am văzut niciodată Partidul Republican atât de unit”.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

În trecut guvernatoare timp de două mandate în Carolina de Sud, Nikki Haley l-a felicitat pe adversarul său pentru victorie, dar a promis să rămână în cursa pentru nominalizare.

Fosta ambasadoare a SUA la Naţiunile Unite a reafirmat sâmbătă că îşi va menţine candidatura cel puţin până la „Super Tuesday”, din 5 martie, când alegătorii republicani vor vota în aceeaşi zi în 15 state şi un teritoriu. „Nu abandonez această luptă! Trebuie să îl învingem pe Joe Biden în noiembrie”, le-a spus ea susţinătorilor săi, reuniţi în oraşul Charleston, după anunţarea victoriei lui Donald Trump.

Citește și