Trump o învinge detașat pe Nikki Haley în Carolina de Sud. Fostul președinte s-a impus la o distanță de 20 de puncte procentuale

Republicanul Donald Trump este cu un pas mai aproape de nominalizarea la prezidențiale după o victorie categorică, obținută sâmbătă, în fața contracandidatei Nikki Haley în Carolina de Sud.

Potrivit BBC, fostul președinte s-a impus la o distanță de 20 de puncte procentuale, reușind a patra sa victorie consecutivă. Trump nu a menționat numele rivalei interne în timpul celebrării victoriei, îndreptându-și atenția, în schimb, către alegerile generale din noiembrie.

„Joe Biden distruge țara”, a susținut republicanul despre actualul președinte. Donald Trump a lăudat „unitatea” partidului său după rezultatul de sâmbătă, ținând să remarce: „Nu a existat niciodată un asemenea spirit. Nu am văzut niciodată Partidul Republican atât de unit”.

În trecut guvernatoare timp de două mandate în Carolina de Sud, Nikki Haley l-a felicitat pe adversarul său pentru victorie, dar a promis să rămână în cursa pentru nominalizare.

Fosta ambasadoare a SUA la Naţiunile Unite a reafirmat sâmbătă că îşi va menţine candidatura cel puţin până la „Super Tuesday”, din 5 martie, când alegătorii republicani vor vota în aceeaşi zi în 15 state şi un teritoriu. „Nu abandonez această luptă! Trebuie să îl învingem pe Joe Biden în noiembrie”, le-a spus ea susţinătorilor săi, reuniţi în oraşul Charleston, după anunţarea victoriei lui Donald Trump.

Citește și

Exit mobile version