- Printre documentele cerute de comisie se numără toate comunicările pe care Trump le-a trimis pe 6 ianuarie.
- Termenul limită pentru ca Trump să predea documentele fusese vineri, 4 noiembrie.
- Liderii comisiei au adăugat că termenul limită pentru ca Trump să se prezinte la o depoziție rămâne același.
Comisia din 6 ianuarie a Camerei Reprezentanților a prelungit vineri termenul limită pentru ca fostul președinte Donald Trump să prezinte documente legate de revolta de la Capitoliu.
Comisia a menționat în prelungirea sa că Trump și echipa sa juridică au fost în contact cu comisia de când aceasta a emis o citație pentru documente și pentru mărturia fostului președinte luna trecută. Termenul limită pentru ca Trump să predea documentele fusese vineri, 4 noiembrie.
„Am primit corespondență de la fostul președinte și de la avocatul său în legătură cu citația Comitetului selectiv”, au scris într-o declarație din 6 ianuarie președintele comitetului Bennie Thompson (D-MS) și vicepreședintele Liz Cheney (R-WY).
Liderii comisiei au adăugat că termenul limită pentru ca fostul președinte să se prezinte la o depoziție rămâne același. „L-am informat pe avocatul fostului președinte că trebuie să înceapă să producă înregistrări cel târziu săptămâna viitoare și că rămâne sub citație pentru a depune mărturie începând cu 14 noiembrie”.
Grupul format din șapte democrați și doi republicani anti-Trump a emis citația către Trump pe 21 octombrie. Comisia i-a ordonat să producă toate „materialele documentare relevante” până la și să participe la „una sau mai multe zile de mărturie prin depoziție”.
Printre documentele cerute de comisie se numără toate comunicările pe care Trump le-a trimis pe 6 ianuarie, precum și toate mesajele trimise membrilor Congresului între 18 decembrie 2020 și 6 ianuarie „care au legătură sau se referă în vreun fel la alegerile prezidențiale din 2020″.
Citația îl acuză, de asemenea, pe Trump că a difuzat „în mod intenționat și deliberat” acuzații false, că a împins Departamentul de Justiție să facă declarații false, că a făcut presiuni asupra oficialilor de stat pentru a schimba rezultatele alegerilor și că a supravegheat eforturile de a prezenta „certificate electorale false Congresului și Arhivelor Naționale”.