- Consiliul UE a reînnoit astăzi măsurile restrictive adoptate împotriva Federaţiei Ruse pentru încă şase luni, până la 31 iulie 2024.
- Sunt prevăzute măsuri specifice pentru a consolida capacitatea UE de a combate evaziunea sancţiunilor.
- Sancţiunile, introduse pentru prima dată în 2014, au fost extinse semnificativ din februarie 2022, ca răspuns la agresiunea militară neprovocată, nejustificată şi ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei.
Consiliul UE a reînnoit astăzi măsurile restrictive adoptate împotriva Federaţiei Ruse pentru încă şase luni, până la 31 iulie 2024, pentru acţiuni care vizează destabilizarea situaţiei din Ucraina.
Advertisment
Sancţiunile, introduse pentru prima dată în 2014, au fost extinse semnificativ din februarie 2022, ca răspuns la agresiunea militară neprovocată, nejustificată şi ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei.
Astăzi, acestea constau într-un spectru larg de măsuri sectoriale, inclusiv restricţii privind comerţul, finanţele, tehnologia şi bunurile cu dublă utilizare, industrie, transport şi bunuri de lux.
Recomandări
Se referă, de asemenea, la interzicerea importului sau transferului de ţiţei maritim şi a anumitor produse petroliere din Rusia către UE, eliminarea mai multor bănci ruseşti din sistemul Swift şi suspendarea activităţilor de difuzare şi a licenţelor mai multor puncte de dezinformare susţinute de la Kremlin.
Sunt prevăzute măsuri specifice pentru a consolida capacitatea UE de a combate evaziunea sancţiunilor.
Citește și
- Avertismentul lui Zelenski: „Dacă Rusia ar lovi o țară NATO ar fi începutul celui de-al treilea război mondial”
- Veniturile lui Zelenski: Președintele ucrainean a publicat prima declarație de avere de la începutul războiului. Cât a pierdut din cauza invaziei Rusiei
- Trei soldați americani au fost uciși și peste 30 răniți într-un atac cu dronă în Iordania, în prima escaladare de acest fel de la începutul războiului din Gaza. Reacția lui Biden