• Un nou-născut a murit după ce medicii i-au dat gaz ilariant în loc de oxigen.
  • Tragedia a avut loc într-un spital din Sydney, pe 13 iulie 2016.
  • Un alt bebeluş a suferit leziuni permanente pe creier, după ce în acelaşi bloc operator i s-a administrat gaz ilariant.

La doar o oră după ce s-a născut, un bebeluş a murit după ce medicii au folosit echipamentul greşit, într-o cursă frenetică pentru a îl ajuta să respire.

Un nou-născut a murit după ce medicii i-au dat gaz ilariant în loc de oxigen, relatază Mirror.

În urma unei anchete, s-a constatat că prezenţa gazului ilariant a fost o „eroare de instalare” şi a trecut neobservată timp de peste un an.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
A.I. ÎN MUZEE

Eroare a ieşit la iveală abia când un medic a văzut similitudinile dintre incidentul fatal şi decesul unui băiat din India dintr-o cauză asemănătoare.

Tragedia a avut loc într-un spital din Sydney, pe 13 iulie 2016.

După naştere, băiatul a fost plasat într-o zonă de resuscitare, deoarece medicii au observat că o parte din cordonul ombilical i se înfășura în jurul gâtului și nu respira așa cum ar trebui.

Într-o încercare disperată de a îl menţine în viaţă, medicii i-au pus o mască pe faţă, care era conectată la pompă etichetată ca fiind cu oxigen.

La scurt timp după, a fost pronunţat decesul nou-născutului, chiar dacă medicii au încercat să îl salveze prin CPR şi injecţii cu adrenalină.

La câteva săptămâni înainte de acest incident, un alt bebeluş a suferit leziuni permanente pe creier, după ce în acelaşi bloc operator i s-a administrat gaz ilariant.