• Cutremurul de joi seara a fost resimţit în Kahramanmaraş, Adîyaman, Şanlîurfa şi Gaziantep.
  • O clădire din districtul Battalgazi care era nelocuită s-a dărâmat, iar un copil care trecea pe lângă ea în acel moment a fost rănit.
  • 22 de persoane au fost rănite ușor în urma cutremurului.

Președinția pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență anunță că a fost înregistrat un cutremur cu magnitudinea 5,3, cu epicentrul în districtul Yeșilyurt din Malatya.

Cutremurul, care a avut loc la ora 20:48, a fost stabilit la o adâncime de 7 kilometri. Cutremurul a fost resimțit în Kahramanmaraș, Adıyaman, Șanlıurfa și Gaziantep, precum și în Malatya. Imediat după cutremur, mulți cetățeni au ieșit în stradă.

O clădire din districtul Battalgazi care era nelocuită s-a dărâmat, iar un copil care trecea pe lângă ea în acel moment a fost rănit şi a fost transportat la spital. Există, de asemenea, câteva cazuri de oameni care au sărit speriaţi de la balcon, a transmis guvernatorul Malatya, Ersin Yazici, citat de Anadolu.

Ministrul de interne Yerlikaya: 22 de persoane au fost rănite ușor în urma cutremurului

Ministrul de interne Ali Yerlikaya a împărtășit pe contul său de socializare: În urma cutremurului cu magnitudinea de 5,3 în districtul Yeșilyurt din provincia Malatya la ora 20.48, toate echipele instituțiilor noastre relevante, în special AFAD, au început lucrările de scanare a terenului”.

Ministrul Yerlikaya a transmis urările sale de însănătoșire grabnică cetățenilor afectați de cutremur. În declarația sa, Yerlikaya a precizat că, potrivit primelor determinări, o clădire abandonată s-a prăbușit și două clădiri puternic avariate erau dărâmate.

Deocamdată, nu există pierderi de vieți omenești. Din cauza fricii, a panicii și a săriturilor de la înălțime, 22 dintre cetățenii noștri au fost ușor răniți. Transmit urările mele de însănătoșire grabnică cetățenilor noștri răniți.

Citește și