• O furtună puternică în Croația, Bosnia și Slovenia a dus la decesul a cinci oameni, iar câteva zeci au fost răniți.
  • În Belgrad, unele părți ale orașului au rămas fără electricitate, iar aeroportul a fost închis temporar.
  • MAE anunță că în Bosnia și Herțegovina este cod roșu de furtună și pentru 20 iulie.

Balcanii sunt sub impactul unei furtuni extrem de puternice. Cel puțin cinci oameni au murit în Croația, Bosnia și Slovenia, câteva zeci sunt răniți. Vremea rea continuă, MAE a emis cod roșu de furtună și pentru 20 iulie. A fost a doua furtună puternică în doar două zile care s-a abătut asupra regiunii, după o serie de zile extrem de calde, arată AP.

Doi bărbați au murit la Zagreb, după ce au fost loviți de copaci căzuți, unul în timp ce se afla pe stradă, iar altul când se adăpostise în mașină. Un alt bărbat a fost grav rănit în capitala Croației de o macara care s-a prăbușit. Și la Cernik, în estul țării, a murit un bărbat.

Tot în Zagreb, furtuna a oprit total transportul în oraș, a provocat întreruperi de energie electrică și a lăsat străzile blocate de copacii căzuți.

Și în Slovenia a murit un om, după ce un copac a căzut peste el. În Bosnia, cel puțin 20 de persoane au fost rănite, iar la Belgrad, în Serbia, unele părți ale orașului au rămas fără electricitate, iar aeroportul a fost închis temporar.

Citește și

Se restrânge zona cu incendii active din Grecia, dar pericolul rămâne ridicat

Prigojin a ieșit din ascunzătoare. Le spune mercenarilor să se antreneze cu răbdare și să nu jignească fetele din Belarus

Întâlnire de Oscar la București. Marcel Ciolacu și Viktor Orban au bătut palma pentru construcția unei linii de cale ferată de mare viteză care va lega București de Budapesta