• Cel puțin 80 de morți după ce un val de tornade a lovit centrul SUA.
  • Bilanțul ar putea depăși 100 de morți în Kentucky.
  • Un depozit Amazon s-a prăbușit peste angajați.

Valul de tornade din centrul și sudul Statelor Unite ale Americii a lăsat în urmă zeci de victime și a distrus cartiere întregi, transmite CNN.

 O fabrică și un depozit Amazon s-au prăbușit peste angajații din tura de noapte. Salvatorii fac eforturi să-i scoată pe cei prinşi sub dărămături.

Președintele Joe Biden a ieșit sâmbătă într-o conferință de presă pentru a-și exprima susținerea față de americanii greu încercați de acest dezastru. 

Recomandări

TRUMP ÎL ACUZĂ PE BIDEN
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN BRAZILIA
APPLE ÎȘI CERE SCUZE
SCHIMBAREA DE SEX AJUNGE ÎN ROMÂNIA
SHAKIRA SCAPĂ DE PROCES
CA ÎNTRE PRIME DOAMNE

„Este posibil ca aceasta să fie una dintre cele mai mari serii de tornade din istoria noastră”, a spus Joe Biden. „Este o tragedie. Este o tragedie. Și încă nu știm câte vieți s-au pierdut sau care este amploarea totală a pagubelor. Vreau să subliniez ceea ce le-am spus tuturor guvernatorilor, guvernul federal va face tot, tot ceea ce poate face pentru a ajuta”, a declarat președintele american.

Peste 30 de tornade au fost raportate în cel puțin șase state, inclusiv Missouri, Tennessee și Mississippi.

Autoritățile se tem că zeci de persoane au murit la o fabrică de lumânări din vestul statului Kentucky, unde lucrau aproximativ 110 oameni, când o tornadă puternică a distrus construcția, provocând prăbușirea acoperișului. O femeie prinsă sub dărâmături a transmis pe Internet un clip în care imploră oamenii să vină să îi ajute.

Bilanțul ar putea depăși 100 de morți în Kentucky

 „Au fost patru tornade diferite care ne-au lovit, inclusiv una care a atins pământul în Arkansas și apoi a rămas la sol pe o distanță de 365 de kilometri, ceea ce credem că este probabil un record în istoria SUA”, a spus guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear