• Piesa care arată trei avioane pe semnul de oprire din Peckham a fost confirmată ca fiind autentică de către artist, pe Instagram.
  • Doi bărbați au fost filmați luând opera lui Banksy de pe o stradă din sudul Londrei la mai puțin de o oră după ce a fost confirmată ca o instalație autentică.
  • Datorită proeminenței artistului, vânzarea unui Banksy furat poate fi dificilă.

O opera de artă a lui Banksy a fost furată la mai puțin de o oră după dezvăluire în sudul Londrei.

Artistul a confirmat că opera – un semn de oprire a traficului acoperit cu trei avioane despre care se spune că seamănă cu drone militare – era originală, printr-o postare pe rețelele de socializare vineri, la scurt timp după prânz, scrie The Guardian.

Într-un videoclip distribuit pe rețelele de socializare, privitorii urmăresc cum doi bărbați dau jos semnul de la intersecția dintre Southampton Way și Commercial Way în Peckham, în jurul orei 12.30.

Martorii pot fi auziți spunând „Doamne” în fundalul videoclipului, în timp ce unul dintre bărbați ia semnul de stop și fuge. Mai multe fotografii au fost încărcate pe pagina de Instagram a artistului fără o legendă sau explicație, confirmând autenticitatea acesteia.

Datorită proeminenței artistului, vânzarea unui Banksy furat poate fi dificilă. Anul trecut, trei bărbați în vârstă de 30 de ani au fost închiși în Franța pentru furtul și manipularea unui tablou Banksy care aduce un omagiu victimelor atacului din 2015 asupra sălii de concerte Bataclan din Paris.

Șase luni mai târziu, într-un incident separat, opt persoane au fost reținute pentru furtul unei picturi murale pictate de artistul stradal de pe un zid de la periferia Kievului, potrivit autorităților ucrainene.

Banksy va emite certificate de autenticitate pentru operele de artă care nu sunt considerate a fi furate sau luate în mod necorespunzător, prin echipa de control a artistului care se ocupă de asta.

În 2019, un bărbat care a luat o sculptură Banksy dintr-un soclu din centrul Londrei a contactat poliția după ce i-a fost furată și a apărut la casa de licitații Sotheby’s.

Citește și