• Una dintre victime a murit în Peru, iar celelalte în Ecuador.
  • Aproximativ 20 de școli și peste 30 de spitale au fost avariate.
  • În 2016, un cutremur produs într-o parte mai puțin populată a țării a făcut peste 600 de victime.

Cel puţin 16 persoane au murit într-un cutremur puternic care a zguduit sâmbătă o regiune de coastă a Ecuadorului şi nordul statului Peru, provocând paugube materiale la mai multe case, şcoli şi spitale, conform Reuters și CNN.

Cutremurul, pe care U.S. Geological Survey (USGS) l-a măsurat la magnitudinea 6,8, a avut loc la o adâncime de 66,4 km, la aproximativ 10 km de oraşul Balao, din provincia Guayas.

„Rămânem în teritoriu verificând daunele cauzate de cutremur în această dimineaţă. Vreau să confirm că sunt alături de voi şi să-mi exprim solidaritatea şi angajamentul faţă de victime” , a spus preşedintele ecuadorian, Guillermo Lasso.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Agenţia de comunicare a preşedinţiei a declarat că seismul a provocat moartea a 16 persoane şi peste 381 de persoane au fost rănite, în mare parte în provincia El Oro.

Agenţia a declarat că cel puţin 44 de case au fost distruse, în timp ce alte 90 au fost avariate. Aproximativ 50 de unităţi de învăţământ şi peste 30 de centre de sănătate au fost, de asemenea, afectate, în timp ce mai multe drumuri au fost blocate de alunecările de teren cauzate de cutremur. Aeroportul Santa Rosa a suferit pagube minore, dar a rămas în funcţiune.

Compania petrolieră de stat Petroecuador a evacuat şi a suspendat activităţile din mai multe instalaţii din precauţie, dar nu a raportat pagube.

„Am ieșit cu toții în stradă”

„Am ieşit cu toţii în stradă… ne-am speriat foarte tare” , a declarat Ernesto Alvarado, un locuitor din Isla Puna. Cutremurul iniţial a fost urmat de două replici mai slabe în ora următoare, potrivit Institutului de Geofizică din Ecuador.

Autorităţile peruane au spus că seismul a fost resimţit în regiunea de nord a ţării, dar nu s-au înregstrat victime. Ecuadorul este deosebit de predispus la cutremure. În 2016, un cutremur centrat mai la nord, pe coasta Pacificului, într-o zonă mai puțin populată a țării, a ucis peste 600 de persoane.

Citește și:

Bali se confruntă cu un val de turiști ucraineni și ruși care caută refugiu din calea războiului. Cum gestionează insula situația?

Primele declaratii ale lui Gary Lineker după ce a revenit la emisiunea „Meciul Zilei” de la BBC

Tactica folosită de ruşi pentru a răpi copiii din Ucraina: „Fiului meu i-au spus că sunt moartă”