• Legea prevedea o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare şi plata unei amenzi de până la 500.000 de ruble.
  • Pedepse mai aspre vor fi aplicate pentru cei recunoscuţi ca fiind responsabili penal pentru sabotaj şi terorism.
  • Codul penal a fost extins cu un nou articol privind sprijinirea activității organizațiilor internaționale.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat o lege pentru creşterea pedepsei la închisoare pe viaţă pentru cei găsiţi vinovaţi de înaltă trădare, scrie Mediafax.

Agenţia Ria Novosti scrie acest lucru, referindu-se la modificările aduse articolului 275 din Codul Penal al Federaţiei Ruse privind infracţiunea de „trădare”.

Anterior, legea prevedea o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare şi plata unei amenzi de până la 500.000 de ruble.

De asemenea, este prevăzută închisoarea pe viaţă pentru cei care comit infracţiunea de spionaj, oferind străinilor informaţii care constituie secrete de stat, trecând de partea inamicului sau acordând asistenţă financiară, logistică, de consultanţă sau de altă natură împotriva Federaţiei Ruse.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

De asemenea, pedepse mai aspre pentru cei recunoscuţi ca fiind responsabili penal pentru sabotaj şi terorism.

Până la 20 de ani de închisoare, faţă de cei 15 anteriori, pentru cei care comit acte de sabotaj, în timp ce cei găsiţi vinovaţi de acte de terorism internaţional riscă o pedeapsă minimă de 12 ani de închisoare (anterior, pedeapsa era de 10).

Codul penal a fost, de asemenea, extins cu un nou articol privind sprijinirea activității organizațiilor internaționale (cum ar fi Curtea Penală Internațională). Ajutarea executării deciziilor unor astfel de organizații poate atrage după sine până la cinci ani de închisoare în cazul unei condamnări.

Citește și