• Volodimir Zelenski a ținut un discurs în care a transmis mai multe detalii despre desfășurarea contraofensivei.
  • Zelenski este recunoscător pentru fiecare soldat care luptă.
  • Liderul ucrainean a menționat că zonele operaţionale de interes sunt la Hortiţia şi Tavria.

Luni seara, liderul ucrainean Volodimir Zelenski a ținut un discurs în care a transmis mai multe detalii despre desfășurarea contraofensivei. Președintele a declarat pe Telegram că în regiunea Bahmut forțele ucrainene mențin controlul, însă a recunoscut că vremea este un factor care înregunează sarcinile militarilor.

Zelenski a menționat că zonele operaţionale de interes sunt la Hortiţia şi Tavria, în regiunea Zaporojie. „Luptele sunt dure, dar mişcarea noastră este acolo, iar acest lucru este foarte important. Pierderile inamicului sunt exact ceea ce avem nevoie. Ploile ne îngreunează sarcina, forţa soldaţilor noştri continuă să dea roade şi le mulţumesc tuturor celor care sunt în luptă, tuturor celor care sprijină brigăzile noastre de luptă în zonele respective”.

La reuniunea zilnică despre situaţia de pe front, „generalii Sîrski şi Tarnavski au raportat despre succesele pe care le-am obţinut deja, despre zonele în care trebuie să ne întărim şi despre acţiunile pe care le putem întreprinde pentru a sparge mai multe poziţii ruseşti”, a detaliat preşedintele ucrainean.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

Zelenski este recunoscător pentru fiecare soldat care luptă. „Le mulţumesc băieţilor noştri pentru fiecare steag ucrainean care se întoarce acum la locul care i se cuvine în satele de pe teritoriul recent dezocupat!”. „Înaintăm pas cu pas! Noi credem în victorie. Ea va veni!”, a încheiat acesta discursul.

Citește și: