• Schimbarea climatică amenință învățământul infantil în multe state din SUA.
  • Climate Action Campaign a creat harta școlile închise de fenomenele meteo din ultima perioadă.
  • Școlile din SUA sunt afectate tot mai des de fenomenele meteo extreme.

Școlile din SUA sunt afectate tot mai des de fenomenele meteo extreme. ONG-urile denunță faptul că schimbarea climatică prejudiciază învățământul și au creat o hartă cu școlile afectate.

Climate Action Campaign, un grup de organizații naționale de mediu și sănătate publică, a publicat o hartă despre închiderea școlilor din cauza evenimentelor meteorologice extreme. Climate Action Campaign își propune să ilustreze impactul negativ al căldurii, uraganelor și altor evenimente meteorologice asupra învățământului.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?
E GENUL MEU
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL

Site-ul, publicat joi, arată închiderea școlilor publice și private pe baza știrilor din șase state – Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Pennsylvania și Wisconsin – unde Campania de acțiune pentru climă a crescut prezența.

Organizația a spus că prezentarea închiderilor școlilor legate de schimbările climatice demonstrează impactul pe care evenimentele climatice mai frecvente și mai intense îl au asupra sănătății, bunăstării și educației copiilor. Cele mai mari două sindicate ale profesorilor din țară – Federația Americană a Profesorilor și Asociația Națională pentru Educație – s-au alăturat pentru a face cunoscuta harta acestei campanii.

Ce efecte poate avea acest fenomen asupra învățământului și ce soluții se propun?

Cât de mult vremea extremă împiedică învățarea? Aceasta este întrebarea.
Temperaturile ridicate din clase afectează procesul de învățare, iar dezastrele naturale pun in pericol infrastructura școlara. Districtele care au primit granturi federale de recuperare în caz de dezastre în urma dezastrelor naturale din 2017-19 aveau populații mai mari de studenți vulnerabili, inclusiv cu venituri mici, minoritari, cursanți de limba engleză sau cu nevoi speciale.

În ultima lună, școlile din Hawaii s-au închis după ce incendiile au afectat zonele din Maui, iar mai multe districte din Florida s-au închis în așteptarea uraganului Idalia. După ce trec furtunile, ramane dificultatea de a accesa dosarele studenților și subfinanțarea programelor educaționale pot afecta și mai mult progresul elevilor, mai ales pentru cei vulnerabili sau cu dizabilități.

Citește și