• La Davos, ieri, s-a discutat despre energie și climă.
  • Liderii își doresc ca viitorul să devină unul sustenabil.
  • Silviu Gurlui: „Trebuie să reducem poluarea, dar astfel de evoluții vor crește în intensitate și o măsură importantă este cum să ne adaptăm”.

Liderii lumii își dau și azi întâlnire la Davos. Forumul Economic Mondial a început luni și se va încheia pe 19 februarie. Conferințele de ieri au avut ca prim plan strategia long-term pe energie și climă. Discuțiile din cadrul forumului vor cuprinde securitatea globală, crearea de locuri de muncă, dezvoltarea inteligenței artificiale, dar și inițiativele climatice.

„Este clar o schimbare a climei, dar lucrurile astea sunt previzibile și naturale în abordare a acestei probleme care este foarte delicate. E o măsură mult mai accentuată pusă pe cum să ne protejăm, cum să ne adaptăm noi mai mult la astfel de schimbări, pentru că acestea vor evolua în timp și foarte multe lucruri nu pot fi făcute. Trebuie să reducem poluarea, dar astfel de evoluții vor crește în intensitate și o măsură importantă este cum să ne adaptăm”, a declarat Silviu Gurlui, expert în energie, pentru Aleph News.

Care că ar trebui să fie principalele inițiative climatice de la Davos pentru un viitor sustenabil

„În primul rând, ar trebui să să gândească că fără o abordare corelată, adică fără a implica și pe actorii statali, așa numiți mai puțin importanți, respectiv țările în curs de dezvoltare, în creșterea lor economică și chiar în activitatea de de zi cu zi, este greu să se mențină,” a declarat Bogdan Țucmeanu, activist de mediu, pentru Aleph News.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și