Mărul este un simbol antic al vieții, morții și renașterii.

Se crede că mărul a fost domesticit în urmă cu 10.000 de ani, în Munții Tian Shan din Kazahstan.

În cea mai veche poveste biblică de la începuturile lumii, cea a lui Adam și Eva- gustarea mărului, fructul cunoașterii Binelui și Răului duce la alungarea celor doi din rai.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Mărul a mai fost numit și Fructul Zeilor, iar în mitologia greacă merele de aur erau un simbol al fertilității, tinereții și al vieții eterne.

Mărul discordiei din legendele grecești a dus la începutul războiul din Troia. Atunci când zeița Eris a venit cu un măr de aur la o petrecere din Olimp la care nu a fost invitată, cele mai frumoase zeițe au încercat să ia mărul.

Zeus a decis ca Paris, prințul Troiei să decidă care din cele trei zeițe, Hera, Atena sau Afrodita ar trebui să primească mărul. Paris i-a oferit mărul Afroditei care i-a promis-o pe Elena cea mai frumoasă femeie din lume.

Una dintre cele mai frumoase povești anecdote despre lui Isaac Newton spune că la umbra unui copac după ce i-ar fi căzut un măr în cap, acesta ar fi început să se întrebe de ce obiectele cad pe pământ și nu plutesc. Asta a dus la formularea legii atracției gravitaționale.

Merele au mai fost asociate cu lumea zânelor. Se spunea că somnul sub umbra unui măr te poate transporta în lumea lor.

Acestea au fost un simbol străvechi al fertilității în multe mituri nordice.

Semințele de măr le poți folosi pentru protecție iar florile se pot adăuga în diverse farmecee de dragoste. Platarea unui măr în grădina aduce prosperitate casei tale.

Iar consumarea unui măr pe lângă aportul mare de vitamina C pe care îl aduce organismului tău, are o acțiune calmată asupra sistemului nervos.