• În Olanda, un bărbat de 30 de ani a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare după ce a încercat să ajute oameni să se sinucidă.
  • Bărbatul spune că a vrut să îi ajute pe oameni să se sinucidă.
  • Bărbatul a vândut 1.600 de „cocktailuri mortale” timp de 5 ani. Medicii autorizați sunt singurii care pot să „eutanasieze” oamenii.

Ai grijă când „ajuți”. Poți să faci pușcărie. În Olanda, un bărbat de 30 de ani a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare după ce a încercat să ajute oameni să se sinucidă. Timp de cinci ani, bărbatul a vândut 1.600 de „cocktailuri mortale”, pline de substanțe toxice care au dus la moartea a cel puțin zece oameni.

„Am vrut doar să îi ajut”, spune bărbatul care crede că nu a greșit cu nimic. Judecătorii l-au contrazis. Aproape jumătate din cei care au decedat în urma „cocktailului„ – au murit în chinuri. „Eutanasia nu este ilegală în Olanda”, spune bărbatul”. „Nu este, dar regulile sunt foarte clare” – i-au răspuns judecătorii.
„Numai un medic poate să facă eutanasia” și asta după ce se obține aprobare din partea autorităților.

Începând din 2018, bărbatul ar fi vândut 1.600 de pachete cu un cocktail mortal de substanțe care ar fi dus la moartea a cel puțin zece persoane.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

În 2002, Olanda a devenit prima țară care a autorizat sinuciderea asistată, dar aceasta este încă strict reglementată și necesită intervenția unui medic.

Citește și: