• Putin nu-și poate permite să-și lase cei mai experimentați luptători să plece pur și simplu de pe câmpul de războiul din Ucraina, iar acesta le-a oferit trei opțiuni mercenarilor Wagner.
  • Putin deține controlul asupra oligarhilor ruși, iar Prigojin este unul de succes având o relație strânsă cu Putin în beneficiul reciproc.
  • În ciuda mâniei lui Putin față de aparenta trădare a lui Prigojin, Rusia are nevoie de sprijin militar mercenar pentru a obține beneficii în timpul războiului.

Președintele Putin nu își poate permite să-și piardă cei mai buni și mai experimentați luptători din război, în timp ce viitorul lui Yevgeny Prigojin rămâne neclar, scrie analistul militar Sean Bell, scrie Sky News.

Putin deține controlul asupra oligarhilor ruși, deoarece are influență asupra contractelor, creând astfel o cultură a dependenței și minimizând riscurile oricărei revolte. Prigojin este un oligarh rus de succes care a exploatat o prietenie strânsă cu Putin în beneficiul reciproc.

Cele trei opțiuni oferite de Putin mercenarilor Wagner

Putin nu-și poate permite să-și lase cei mai experimentați luptători să plece pur și simplu de pe câmpul de războiul din Ucraina, așa că, pe termen scurt, le-a oferit trei opțiuni mercenarilor Wagner: să se alăture armatei ruse până la 1 iulie (ceea ce riscă un război civil așa cum sa întâmplat). recent în Sudan), să meargă acasă (și își pierd experiența și expertiza); sau să se alăture lui Prigojin în Belarus (care îi curăță pe ruși de cei loiali lui Prigojin).

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE
TU DE CE TE BUCURI
MESAJUL PREOTULUI NECULA DE PAȘTE

Nu e de mirare atunci că Putin a fost vizibil supărat că unul dintre prietenii săi de încredere a organizat aparent o tentativă de lovitură de stat, descriind-o drept o trădare. Prioritatea numărul unu a lui Putin este menținerea puterii.

După ce au fost trădați, majoritatea analiștilor s-ar fi așteptat ca Putin să se răzbune public pentru a descuraja orice alte provocări la adresa autorității sale. În ciuda mâniei lui Putin față de aparenta trădare a lui Prigojin, Rusia are nevoie de sprijin militar mercenar pentru a obține succesul pe câmpul de luptă în Ucraina.

Grupul Wagner l-a capturat pe Bakhmut pentru a oferi un succes militar rusesc rar, Prigojin susținând că luptătorii săi sunt cea mai bună armată din lume. Într-adevăr, oamenii de afaceri afiliați la Kremlin ar putea deja să achiziționeze imperiul media al lui Prigojin, probabil ca parte a unui efort continuu de a-i distruge reputația în Rusia.

De asemenea, se pare că administrația prezidențială rusă va avea control direct asupra activelor media ale lui Prigojin.

Mai mult, deși oferta de exil în Belarus ar fi putut întări mâna președintelui Lukașenko față de Putin, prezența lui Prigojin în țara sa prezintă un risc semnificativ pe termen lung dacă este însoțită de un număr semnificativ de luptători Wagner înrădăcinați.

Citește și