• CEO-ul Asana, Dustin Moskovitz, a lansat miercuri una dintre cele mai îndrăznețe afirmații ale sale împotriva Tesla.
  • Fondatorul tehnologiei a afirmat într-o postare de pe Threads că Tesla a indus în eroare consumatorii la „o scară masivă”.
  • El nu a furnizat dovezi detaliate pentru fiecare dintre acuzațiile sale.

Atacurile cofondatorului Facebook împotriva Tesla continuă și vin cu una dintre cele mai îndrăznețe acuzații împotriva companiei până în prezent: Tesla este următorul Enron, scrie Business Insider.

Dustin Moskovitz, cofondatorul Facebook care a început ulterior să înființeze Asana, a susținut într-o postare de pe Threads de miercuri că producătorul de vehicule electrice a indus în eroare consumatorii „la scară masivă”, acuzând Tesla că a mințit cu privire la software-ul său Full-Self Driving și la intervalele vehiculului. . Purtătorii de cuvânt ai Tesla și Asana nu au răspuns la o solicitare de comentarii.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, nu a abordat direct acuzațiile lui Moskovitz, ci în schimb, vineri, a aruncat insulte și insulte la adresa cofondatorului Facebook pe X. Musk a continuat apoi cu o altă postare: „Aș dori să-i cer scuze lui Dustin Moskovitz pentru că l-a numit retard. A fost greșit. Ce am vrut să spun este că este un idiot pompos al cărui cap este atât de sus, propriu-zis că este orb din punct de vedere legal. Îi doresc tot binele și sper că într-o zi putem fi prieteni.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Miercuri, cofondatorul Facebook a recunoscut gravitatea comentariilor sale în postarea sa pe social media. „Știu că sună nebun pentru majoritatea oamenilor care nu urmăresc îndeaproape TESLA, dar în acest moment chiar trebuie spus”, a scris el. — „Acesta este Enron acum, oameni buni.”

Pentru a recapitula scandalul vechi de două decenii, Enron, gigantul energetic, a intrat în faliment în 2001, după ce a fost prins folosind contabilitatea creativă pentru a ascunde datorii de miliarde de dolari și a mințit în legătură cu sursele sale de venit. Directorii executivi ai companiei au fost găsiți vinovați de fraudă și conspirație în 2006.

Moskovitz nu a prezentat dovezi detaliate pentru fiecare dintre acuzațiile sale, dar a împărtășit grafice de la Tesla despre care, susține, dezvăluie modul în care producătorul auto încearcă să arate o creștere a milelor parcurse cu FSD, tehnologia de asistență a șoferului Tesla. Fondatorul tehnologiei a mers până la a prezice că oamenii vor ajunge la închisoare. Niciun director de la Tesla nu a fost acuzat de o crimă, iar compania nu a fost niciodată găsită răspunzătoare pentru frauda de consum sau de valori mobiliare.

Compania s-a confruntat cu procese și anchete din partea autorităților de reglementare federale cu privire la tehnologia FSD sau Autopilot de la Tesla și gama sa de vehicule, dar nu există provocări legale legate de faptul că producătorul auto induce în eroare oamenii cu privire la utilizarea kilometrajului cu funcția Tesla de asistență pentru șofer.

Cele mai multe procese au venit de la șoferi care au susținut că Tesla induce în eroare clienții cu privire la capacitățile FSD.

Vineri, National Highway Traffic Safety Administration a declarat că investighează dacă Tesla a abordat suficient problemele cu software-ul Autopilot al companiei după rechemarea din decembrie a 2 milioane de vehicule.

În raportul privind veniturile companiei din al treilea trimestru din 2023, Tesla a dezvăluit că Departamentul de Justiție a citat compania pentru informații legate de „gamă de vehicule” și alte chestiuni.

De asemenea, Moskovitz a fost mult timp sceptic față de Elon Musk și proiectele sale. Anul trecut, fondatorul Asana a sugerat că Tesla și SpaceX sunt supraevaluate și că liderului companiilor i se acordă prea mult credit.

Moskovitz i-a cerut chiar lui Musk să demisioneze din rolul său executiv în toate companiile sale, după ce Musk a numit un post antisemit despre X „adevărul real”. „Îi fac apel la Elon Musk să demisioneze”, a spus Moskovitz pe Threads anul trecut, adăugând că ar trebui să demisioneze din tot.

Citește și