• Comisia Europeană a început miercuri o investigaţie privind achiziţiile publice chineze de dispozitive medicale.
  • Comisia Europeană suspectează Beijingul de favorizarea ofertanţilor chinezi, inclusiv de o politică „Buy China”.
  • Ancheta urmează să se încheie în termen de nouă luni, deşi CE poate prelungi această perioadă cu încă cinci luni.

Comisia Europeană a început miercuri o investigaţie privind achiziţiile publice chineze de dispozitive medicale pentru a determina dacă furnizorilor europeni li s-a acordat un acces echitabil, potrivit Jurnalului oficial al UE.

Investigaţia este prima în cadrul Instrumentului UE pentru achiziţii publice internaţionale, care are ca scop promovarea reciprocităţii în ceea ce priveşte accesul la pieţele internaţionale de achiziţii publice. Ea ar putea duce la impunerea de restricţii asupra companiilor chineze de dispozitive medicale care participă la licitaţiile publice din UE, relatează Reuters.

, restricţii asupra importurilor şi condiţii care au dus la oferte anormal de scăzute pe care companiile orientate spre profit nu le puteau oferi.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

„Evaluarea preliminară a Comisiei este că aceste practici au ca rezultat afectarea operatorilor economici din Uniunea Europeană”, se arată în Jurnalul UE.

CE a invitat China să îşi prezinte punctul de vedere şi, de asemenea, să iniţieze consultări cu Comisia pentru a remedia cele constatate.

Ancheta urmează să se încheie în termen de nouă luni, deşi CE poate prelungi această perioadă cu încă cinci luni.

Citește și