• În Columbia, autoritățile sunt convinse că cei patru copii dispăruți în junglă de mai bine de o lună sunt în viață.
  • Avionul lor, în care au fost găsite doar cadavrele adulților aflați la bord, s-a prăbușit departe de orice locuință.
  • La bordul avionului prăbușit au fost găsite corpurile a trei adulți, dar și cel al mamei copiilor.

Copiii care au dispărut în urmă cu o lună în mijlocul junglei columbiene au lăsat în urma lor o nouă urmă, scrie TF1. Doi băieți și două fete în vârstă de 13, 9, 4 și 11 luni, s-ar afla singuri în jungla columbiană, de când avionul în care se aflau s-a prăbușit pe 1 mai. Au fost găsite doar corpurile celor trei adulți aflați la bord, inclusiv al mamei lor.

În treizeci de zile de căutări active, atât la sol, cât și în aer, s-au acumulat probe care dovedesc că micuții sunt încă în viață. Echipele de căutare au găsit mai întâi un biberon, o foarfecă mică și un adăpost improvizat. Recent, au observat un scutec folosit, eticheta unei bentițe de păr și o pereche mică de pantofi de sport.

O nouă urmă de picior

Marți, 30 mai, soldații au dat peste o urmă de picior care ar putea fi a unuia dintre copii. „Este o nouă urmă de picior găsită la aproximativ doi kilometri de ultima urmă pe care am găsit-o. Aceasta ne dă un semn că copiii sunt încă în viață”, a declarat colonelul Fausto Avellaneda.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Aceste ultime indicii „confirmă două lucruri”, a declarat pentru un post de radio local generalul Pedro Sanchez, responsabil de căutări. „Primul este că sunt în viață, iar al doilea este că suntem foarte aproape”, a declarat Sanchez, care conduce o echipă de aproape 160 de soldați și 70 de indigeni care cercetează această zonă de pădure situată între departamentele Caqueta și Guaviare.

Forțele aeriene s-au alăturat operațiunii de salvare, denumită „Hope”, cu trei elicoptere. Cu ajutorul unui difuzor aflat la bordul uneia dintre aeronave, a fost difuzat chiar și un mesaj înregistrat de bunica copiilor. În limba indigenă Uitoto, ea le spune nepoților săi că sunt căutați și le cere să rămână unde se află pentru a putea fi salvați.

Tehnologia prin satelit este, de asemenea, utilizată pentru a încerca să determine traseul pe care copiii l-ar fi putut urma prin junglă, iar proiectoare puternice au fost îndreptate spre cer pentru a încerca să îi direcționeze.

Citește și: