• Disney l-a dat în judecată pe Ron DeSantis pentru organizarea unei campanii de ,,răzbunare”.
  • Noul proces escaladează brusc lupta dintre gigantul divertismentului și politicianul republican.
  • DeSantis a promis, de asemenea, că va continua să se răzbune.

Disney l-a dat miercuri în judecată pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, în legătură cu preluarea de către republicani a districtului parcului său tematic, susținând că guvernatorul a desfășurat o ,,campanie țintită de răzbunare” după ce compania s-a opus unei legi pe care criticii o numesc ,,Don’t Say Gay” , scrie France24.

Procesul, intentat în Tallahassee, a fost depus la câteva minute după ce un consiliu de supraveghere al Disney World numit de DeSantis a votat pentru a anula un acord care a plasat deciziile de proiectare și construcție a parcului tematic în mâinile companiei.

Este cel mai recent caz dintr-o dispută în curs de desfășurare între DeSantis, un republican care se așteaptă să candideze la președinție, și Disney, un jucător politic puternic și un motor important al turismului în Florida.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Lupta a început anul trecut după ce Disney, în fața unor presiuni semnificative, s-a opus public unei legi de stat care interzice lecțiile la clasă despre orientarea sexuală și identitatea de gen în clasele primare, o politică pe care criticii o numesc ,,Don’t Say Gay”.

Anti-Florida

Drept sancțiune, DeSantis a preluat conducerea districtului autonom al Disney și a numit un nou consiliu de supraveghere pentru a gestiona serviciile municipale din parcurile de distracții. Dar, înainte ca noul consiliu să intre în funcție, compania a impus o înțelegere de ultim moment care i-a lipsit pe noii supraveghetori de o mare parte din autoritatea lor.

Miercuri, consiliul DeSantis a declarat că demersul Disney de a păstra controlul asupra proprietății lor a fost efectiv ilegal și a fost efectuat fără o notificare publică adecvată.

,,Disney a ales lupta cu acest consiliu. Noi nu căutam o luptă” , a declarat Martin Garcia, președintele Districtului de Supraveghere a Turismului din Florida, adăugând: ,,concluzia, ceea ce ne-au spus avocații noștri, este că, din punct de vedere legal, ceea ce au creat este un dezastru juridic absolut. Nu va funcționa” .

DeSantis a promis, de asemenea, că va continua să se răzbune, cu propuneri de a spori supravegherea de către stat a atracțiilor stațiunii.

Disney a declarat că toate acordurile încheiate cu consiliul anterior au fost legale și aprobate într-un forum public.

CEO-ul Disney, Bob Iger, a mai spus că orice acțiune împotriva companiei care amenință locurile de muncă nu este doar ,,anti-business”, ci și ,,anti-Florida„.

Citește și

Prințul Harry spune că presa tabloidă a fost întotdeauna „a treia parte” în relațiile sale

Schimbare fără precedent: Papa permite pentru prima dată femeilor să voteze la viitoarea reuniune a episcopilor

LVMH a devenit prima companie de 500 de miliarde de dolari din Europa. Ce avere are CEO-ul