• Un judecător californian a ordonat miercuri ca directorul general al Tesla, Elon Musk, să fie audiat.
  • Acesta a făcut declarații cu privire la siguranța funcții Autopliot ale vehiculelor Tesla.
  • Procesul este legat de un accident de mașina care l-a ucis pe inginerul Apple, Walter Huang, în 2018.

Un judecător californian a ordonat miercuri ca directorul general al Tesla, Elon Musk, să fie audiat sub jurământ cu privire la faptul că a făcut anumite declarații referitoare la siguranța și capacitățile funcțiilor Autopilote ale constructorului auto, scrie Reuters.

Hotărârea a fost luată în cadrul unui proces intentat de familia lui Walter Huang împotriva Tesla la Curtea Superioară din Santa Clara, în legătură cu un accident de mașină care l-a ucis pe inginerul Apple în 2018. Avocații Tesla a declarat că Musk nu-și poate aminti detaliile declarațiilor sale despre care reclamanții vor să îl întrebe și că celebrul miliardar este adesea subiectul unor videoclipuri convingătoare „deepfake”.

Familia lui Huang susține că software-ul de conducere parțial automatizat al Tesla a eșuat. Constructorul auto susține că Huang se juca un joc video pe telefon înainte de accident și că nu a ținut cont de avertismentele vehiculului.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Avocații reclamanților au încercat să obțină o depoziție a lui Musk în legătură cu declarațiile înregistrate care promovează capacitățile Autopilotului. Hotărârea conform căreia Musk trebuie să depună mărturie a fost provizorie, iar joi a fost stabilită o audiere pentru a se decide dacă să fie depus. Judecătorii californieni emit adesea hotărâri provizorii, care sunt aproape întotdeauna finalizate cu puține schimbări majore după o astfel de audiere.

Musk va fi probabil întrebat despre o declarație din 2016, citată de reclamanți, în care ar fi spus: „Un Model S și un Model X, în acest moment, pot conduce în mod autonom cu o siguranță mai mare decât o persoană. În acest moment”.
Tesla s-a opus cererii în documentele depuse în instanță, argumentând că Musk nu își poate aminti detalii despre declarații.

Citește și